Logo

De tiran Karimov verbiedt Moslims in Oezbekistan om woedoe te verrichtenCentraal Media Bureau

   
H. 05 Djoemaada II 1437    

M. 14-03-2016

Nieuws en Commentaar

Nieuws: 

Op 26 februari heeft persbureau ‘’Radio Liberty’’, verwijzend naar de ondernemers, het volgende naar buiten gebracht: ‘’De Tashkent Commissie heeft ‘Baraka Savdo’ aangewezen voor het monitoren van de markten in de Oezbeekse stad Margilan, met de opdracht om alle kruiken en andere gebruiksvoorwerpen die gebruikt worden voor ablutie te verwijderen uit de toiletten die beschikbaar zijn op de marktplaatsen. Ze verbieden het verrichten van de rituele wassing. Momenteel wordt iedere handelaar strikt in de gaten gehouden. Het is ons zelfs verboden om de ablutie in het geheim te verrichten’’.  

Commentaar:

De haat van Karimov en zijn handlangers jegens Islam en de Moslims kent geen grenzen. Eerst hebben ze de gebedsruimtes op de markten gesloten. Daarna hebben ze de verkoop van hijaabs en alle andere religieuze attributen verboden, hebben ze winkels waar Islamitische boeken werden verkocht gesloten, mannen verboden om hun baarden te laten groeien en vrouwen midden op straat ontdaan van hun hijaab.  

Nu valt het tirannieke regime de ablutie (woedoe) aan. Zij vrezen de onvermijdelijke terugkeer van de Khilafah en daarom tracht het regime iedere Islamitische uiting in de samenleving in de kiem te smoren. Oezbeekse Moslims proberen in het dagelijks leven vast te houden aan alle persoonlijke verplichtingen die Allah heeft verordend en een van deze verplichtingen is het gebed. En we weten allemaal dat ablutie (woedoe) een van de voorwaarden van het gebed is. 

De ondernemers hebben daarom mogelijkheden gecreëerd om de ablutie te kunnen verrichten en te kunnen faciliteren voor de klanten. En zoals we weten is het verrichten van de ablutie na toiletgang een integraal onderdeel van Islam. Veel Moslims volgen de Soenna van onze geliefde Profeet Mohammed ﷺ in het behouden van hun ablutie (voor en na het gebed). Maar het regime van Karimov, dat zelf onrein is en ver verwijderd is van Islam, probeert de mensen af te wenden van reinheid, het gebed en Islam. De lokale politie neemt alle voorwerpen in beslag die gerelateerd zijn aan ablutie en houdt eenieder in de gaten die de rituele wassing wil verrichten. Bovendien weerhoudt zij eenieder die in het geheim de ablutie wil verrichten of het gebed wil verrichten op de marktplaatsen. 

Hoe onwetend en arrogant is het regime van Karimov! Hoe bang moet dit regime wel niet zijn voor de Islamitische heropleving dat zij zelfs in de ablutie een dreiging ziet! 

Moslims in Oezbekistan! Het tirannieke regime van Karimov verbiedt alle religieuze uitingen of ze nu klein, groot, verplicht of aangeraden zijn in Islam! Het is de hoogste tijd om deze kwaadaardige realiteit fundamenteel te veranderen! Het is tijd om het tirannieke regime van de joodse tiran Karimov omver te werpen! Haast je om je te ontdoen van de tirannie van de Taghoet Karimov! Het is tijd om de Islamitische manier van leven te hervatten! Allah zegt in Zijn Nobele Boek: 

وَعَدَ اللَّـهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَـٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُون

“Allah heeft aan degenen onder u die geloven en goede werken verrichten beloofd, dat Hij hen voorzeker tot stedehouders op aarde zal stellen, zoals Hij degenen die vóór hen waren tot stedehouders maakte en dat Hij de godsdienst, die Hij voor hen heeft gekozen, zeker zal bevestigen, en dat Hij hun na hun vrees, vrede en veiligheid zal geven; Mij zullen zij aanbidden en niets met Mij vereenzelvigen. Maar wie daarna het geloof verwerpen, zullen overtreders zijn.” (VBK, Soera Al-Noer, vers 55)


Geschreven voor het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Eldar Hamzin 

Hizb ut Tahrir Nederland