Logo

De echte oplossing voor de problemen in Algerije

 

Afgelopen maand zijn er hevige protesten uitgebroken in Algerije nadat de regering een scherpe prijstoename had afgekondigd voor de essentiële producten en levensmiddelen. Binnen een mum van tijd hadden de protesten zich verspreid over meer dan twintig gouvernementen en hebben de botsingen tussen betogers en politie geleid tot meer dan vijf doden, honderden gewonden, en de arrestatie van ongeveer duizend betogers. Dit heeft de Algerijnse regering ertoe aangezet om "versnelde maatregelen" te treffen zoals het verlagen van de prijzen, en het verwijderen van provocatieve wegblokkades van de veiligheidsdiensten, dit alles om de woede van de mensen te temperen en de protesten een halt toe te roepen. Tevens heeft het regime het zogenaamde comité "ter bestrijding van de corruptie" nieuw leven ingeblazen dat door president Abdel 'Aziz Bouteflika in 2006 is opgezet, en waarvan diens voorzitter heeft beloofd met stalen hand op te treden tegen corruptie en plegers daarvan.

Allah heeft Algerije vele rijkdommen geschonken, waaronder olie en gas, echter de opeenvolgende Algerijnse marionettenregeringen hebben deze rijkdommen tot eigendom van de ongelovige kolonialen laten verworden; Algerije verkoopt iedere 6m3 gas tegen een prijs van een dollar terwijl een land als Venezuela het vergelijkbare product tegen 27 dollar van de hand doet, nog zonder de bijkomende kosten. Tegelijkertijd bedraagt de prijs van een vat gas in Algerije zelf 3 dollar, en tevens heeft het regime geen enkele kans om geld te verkwisten en corruptie, verderf en onrecht te zaaien voorbij laten gaan en zichzelf gecommitteerd aan de dictaten van de zogenaamde grootmachten en hun instituties zoals het internationale monetaire fonds. En sinds de jaren negentig van de vorige eeuw implementeert het Algerijnse regime wat onterecht "economische herstelmaatregelen" worden genoemd, zoals het kwijtschelden van belastingen voor buitenlandse investeerders en andere financiële vereenvoudigingen. In ruil daarvoor zijn de belastingen voor de gewone burger omhoog geschroefd, zoals bijvoorbeeld invoering van de BTW en de privatisering van openbare werken en nutsbedrijven, en het afschaffen van subsidie op essentiële producten, en het ontheffen van importgelden voor importeurs. En daar is het niet enkel bij gebleven, de stromannen van het regime en hun opportunisten hebben de vrije hand gekregen in het zaaien van verderf, het plegen van onrecht en corruptie, en hebben een geweldige rijkdom weten te vergaren

En op het moment dat de Algerijnse regering bekend maakt dat het een handelsoverschot heeft van 14.83 miljard Amerikaanse dollar tegenover een overschot van 4.68 miljard dollar over dezelfde periode het afgelopen jaar, en dat haar reserves de 150 miljard dollar overstijgen en onvoorstelbare ontwikkelingsprojecten bekendmaakt, lijdt haar volk onder werkeloosheid, woningstekorten, slechte levensomstandigheden, en een generatie jongeren die niet kunnen huwen... Dit alles heeft ertoe geleid dat de Algerijnse jongeren massaal teleurgesteld en neerslachtig kiezen om het land te verlaten, dan wel om zelfmoord te plegen wegens de situatie en de corruptie omdat de positieve handelsbalans niet terug te zien is in het dagelijkse leven van de mensen. Wat gebeurt in Algerije, toont het bankroet en de val aan van het op filosofische secularisme gebaseerde kapitalistische regime dat geen enkele waarde hecht aan de behoeften van de mensen, noch aan hun waardigheid, en zo de rijkdommen van het land, zonder deze te verdelen, wegsluist naar een kleine kliek die de macht in handen heeft, en er niet om maalt wat de gewone burger door moet maken. De echte oplossing voor de levensomstandigheden in Algerije wordt niet gerealiseerd door het tijdelijk weg nemen van de druk op de mensen, of door het aanstellen van een nieuwe regering die bestaat uit gezichten van de zogenaamde seculiere oppositie, die niets anders is dan een lapmiddel, ondanks dat dit de maatregelen zijn die de landen die daadwerkelijk de macht in handen hebben en controle hebben over dit regime en het laatste woord hebben als de zaken uit de hand lopen zoals in Tunesië, nastreven. De echte oplossing is middels de uitvoering van wat Allah heeft geboden, het implementeren van de Goddelijke oordelen, het implementeren van de Khilafah die de heerser verplicht om voor alle voorzieningen van de mensen te zorgen, en hen werk te verschaffen, in plaats van hen tot het verlaten van het land te dwingen. De Imaam is als een herder en is verantwoordelijk voor zijn onderdanen. En de staat in de Islam is een staat die de zaken van de mensen waarneemt en regelt, en niet een staat die voor de heerser geld opbrengt. In de hadith is overlevert: "degene die belastingen int zal het paradijs niet betreden".

 

Geachte moslims in Algerije:

Deze repressieve regimes nemen jullie zaken niet waar, maar nemen de zaken van het westen in jullie landen waar, en spannen zich in om de belangen van het westen in jullie landen te behartigen. Sterker nog, zij concurreren onderling om het welbehagen van hun westerse meesters. En deze regimes schieten niet enkel tekort in het waarnemen van jullie zaken, maar plannen opzettelijk jullie honger en bestrijden jullie in jullie dagelijkse leven en inkomsten, en wat er over is van jullie waardigheid. Allah heeft ons opgelegd om de tirannen te vervangen, en het onrecht te confronteren, echter niet door het laten vloeien van bloed en het verbranden van de instituties, vrachtwagens, noch middels het verkwanselen van openbare gelden of roverij. Want degene die dit begaat vreest Allah (swt) die dit alles heeft verboden niet. De echte verandering vindt plaats door zich werkelijk in te spannen zoals jullie profeet Mohammad (vzm) heeft gedaan om de religie van Allah te implementeren op aarde opdat de aarde middels deze religie verlicht zal worden door haar Schepper en doordat de mensen het licht van het boek dat is neer gezonden op jullie profeet (vzmh) en hem (vzmh) heeft gezegd:

 

(وأن احكم بينهم بما أنزل الله ولا تتبع أهواءهم واحذرهم أن يفتنوك عن بعض ما أنزل الله إليك)

`En spreek recht tussen hen naar hetgeen Allah u heeft geopenbaard en volg hun boze neigingen niet en wees op uw hoede dat zij u niet afleiden van hetgeen Allah u heeft geopenbaard.´ (VBK ayah 49 soerat Al-Maidah)

Werkt daarom met ons samen, met Hizb ut Tahrir, volgens de rechtvaardige methode, de methode van jullie Profeet Moehammad (saw), door de religie van Allah te implementeren middels de herstichting van de tweede Khilafah Rasjidah, dat binnenkort hersticht zal worden, naar de methode van de Profeet (saw) opdat u het welbehagen van Allah realiseert, en opdat u eervol in dit leven en in het hiernamaals zult vertoeven. Allah (swt) zegt:

 

{وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُون}

´`Allah heeft aan degenen onder u die geloven en goede werken verrichten beloofd, dat Hij hen voorzeker tot stedehouders op aarde zal stellen, zoals Hij degenen die vóór hen waren tot stedehouders maakte en dat Hij de godsdienst, die Hij voor hen heeft gekozen, zeker zal bevestigen, en dat Hij hun na hun vrees, vrede en veiligheid zal geven; Mij zullen zij aanbidden en niets met Mij vereenzelvigen. Maar wie daarna het geloof verwerpen, zullen overtreders zijn.´ (VBK ayah 55 soerat An-Noer)

 

Hizb ut Tahrir Algerije

 

[tijd]

 

Hizb ut Tahrir Nederland