×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Een belangrijk bericht van de leden van Hizb ut Tahrir in Oezbekistan

 

De methodische vervolging en marteling van de moslims in Oezbekistan, en in het bijzonder van de leden van Hizb ut Tahrir, maakt gebruik van gevangenname, mishandeling, verkrachting en moord. De ongelovige vijanden van Islam achten alles gerechtvaardigd in de strijd tegen Islam en de moslims. Volgens berichten van mensenrechtenorganisaties zitten reeds omstreeks 10.000 leden van Hizb ut Tahrir gevangen in Oezbekistan, en nog vele duizenden andere vrome moslims. Zowel mannen als vrouwen. In de gevangenis worden zij ondermeer uitgehongerd, blootgestelde aan extreme temperaturen, geslagen, geinjecteerd met het AIDS virus, worden hun botten gebroken met ijzeren stangen, verkracht, en ondergedompeld in kokend water.

De voorbije tijd heeft het regime in Oezbekistan deze vervolgingen en martelingen nog verder opgeschroeft. Wij hebben het volgend bericht gekregen van enkele leden van Hizb ut Tahrir in Oezbekistan: “Deze onderdrukkende leider (Islam Karimov, vert.) heeft zijn handlangers de opdracht gegeven om nog meer leden van Hizb ut Tahrir gevangen te zetten, om hun bestraffingen in de gevangenis nog erger te maken, en om hun gevangenisstraffen te verlengen tot een minimum van 10 jaar of meer. Recentelijk zijn 18 leden van Hizb ut Tahrir uit Karawasa gevangen gezet, 10 uit Tasjkent en 15 uit het noorden van het land. Allemaal hebben ze straffen gekregen van 10 tot 13 jaar. Zij komen hiermee boven op de duizenden die al in de gevangenis zitten.

Ten gevolge van de martelingen zijn recent drie leden van Hizb ut Tahrir martelaar geworden. Zij zijn Ghalib Malajanoth uit de stad Andidjan, Sjadman uit de stad Nahayat Asaka en Abdoerrahmaan uit de stad Karasawa. Alsof de onderdrukkende gevangenname van de leden van Hizb ut Tahrir nog niet genoeg was, heeft het corrupte regime nieuwe taktieken geïntroduceerd waaronder familieleden (van leden van Hizb ut Tahrir, vert.) gevangen gezet worden. Sommige van hen zijn zelfs jonger dan 15 jaar! Ze hebben ook de vrouwen en dochters van de leden van Hizb ut Tahrir gevangen gezet, waaronder ook sommigen jonger dan 15 jaar zijn! Ze hebben ook vrouwen gevangen gezet van mannen die al gevangen zitten, of wiens mannen al eerder martelaar zijn geworden (oftewel gestorven zijn door de martelingen, vert.)! Dit alles omdat de leden van Hizb ut Tahrir weigeren zich over te geven en hun religie te verlaten.

O broeders en zusters! Maken jullie alstublieft doe’a voor ons, tegen deze corrupte heerser en zijn onderdrukkende regime. Vraag Allah (swt) om hem neer te slaan en hem te vernederen in deze doenja, noch voor de komst van het Hiernamaals. Smeek Allah (swt) om de pijn en het lijden van onze broeders en zusters te verlichten, en om terug te slaan tegen de onderdrukkers en hen te vernederen. Zodat alles tussen de Hemelen en de Aarde hen zal vervloeken. O Allah Almachtig! Maak alstublieft doe’a voor ons tijdens de laatste tien gezegende dagen van Ramadan. En Allah (swt) is Almachtig.”

 

 

 

Het lichaam van de grote martelaar Moezafar Avazov, lid van Hizb ut Tahrir Oezbekistan, die in 2002 levend gekookt werd door de misdadigers van het regime Karimov omdat hij weigerde genade te vragen aan Karimov en in plaats hiervan opriep tot Islam.

 

 

Noot: De handel tussen Nederland en Oezbekistan, 2004 – 2007, in miljoenen euro’s:

 

[foto] [edit] [tijd]

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië