×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Aan de mensenrechtenorganisaties en de maatschappelijke organisaties

 

RE: aanhoudende wrede martelingen van leden van Hizb ut Tahrir en activisten door de overheid van Bangladesh

Hizb ut Tahrir wil alle mensenrechtenorganisaties alsmede de maatschappelijke organisaties in Bangladesh en internationaal, evenals de samenleving in Bangladesh aangaande de voortdurende marteling van de partijleden en activisten door de Overheid van Bangladesh; en de Partij roept het verantwoordelijk bestuur en de leden van de mensenrechten organisaties en de maatschappelijke organisaties op om deze kwestie naar de overheid van Bangladesh te brengen. En de overheid onder druk te zetten om acuut afstand te nemen van alle vormen van martelingen.

 

Achtergrondinformatie en feiten

1. De huidige overheid voerde een beleid uit van wrede onderdrukking ten aan zien van Hizb ut Tahrir sinds februari 2009. Destijds heeft de Partij onthuld dat sjeich Hasiena en haar overheid de massaslachting van de officieren van het Moslimleger van Bangladesh hebben opgezet. Partijleden en activisten zijn regelmatig belaagd en gearresteerd. Tot nu toe zijn er honderden partijleden en activisten samen met de officiële vertegenwoordiger van de Partij, Mohiuddien Ahmed, gevangen genomen op basis van valse bewijslasten. Op borgtocht vrijkomen werd hen geweigerd ondanks het feit dat er duidelijke en onomstotelijke bewijzen zijn die hen toestaan om op borgtocht vrij te komen. Bovendien wordt ieder Partijlid altijd in hechtenis genomen, zonder een uitzondering, enkel en alleen om hem te martelen.

2. Aangezien de overheid van Bangladesh trouw is aan haar reputatie, heeft de politie en de Dienst voor Ondervragingen van Bangladesh de leden en activisten van Hizb ut Tahrir onderworpen aan onmenselijke martelingen daarbij gebruikmakend van wrede middelen zoals het toepassen van elektrische schokken op hun genitaliën, en hen voor een lange periode te pletten tussen twee ijsplaten, hen blinddoeken, en helemaal ontbloten, hen ondersteboven hangen en hen meedogenloos te slaan et cetera.

3. In het aanhoudende en onderdrukkende beleid tegen Hizb ut Tahrir, heeft de oveheid instructies gegeven aan de politie om een wrede aanval te lanceren tegen het programma van de Partij op 13 augustus 2011 in Moektangon, Dhaka. De politie heeft op ernstige wijze vele leden en activisten geslagen en verwond waardoor zij in het ziekenhuis zijn beland. De politie heeft ook 16 leden en activisten van de Partij gearresteerd tijdens het programma. Zij werden vervolgens voor verschillende periodes in hechtenis genomen. Gedurende hun gevangenschap werden zij wreed gemarteld op dezelfde wrede manier als in de vorige gebeurtenissen:

 

· Zij werden onderworpen aan elektrische schokken tegen hun genitaliën;

· Zij werden helemaal ontbloot en urenlang geplet tussen twee ijsplaten;

· Zij werden geblinddoekt, vastgebonden, en ernstig mishandeld en ze werden ondersteboven gehangen

· Zij werden gedwongen te staan, en slaap voor nachten ontzegt.

 

De namen van de slachtoffers zijn:

1.     Sjafajet Oellah, 17 jaar

2.     Asief Rahman, 18 jaar

3.     Seijd Abdoellah, 19 jaar

4.     Monier oel Islam Piejas, 20 jaar

5.     Jamilur Rahman, 20 jaar

6.     Sabbir Ahmed, 21 jaar

7.     Radi Sjafieq, 22 jaar

8.     Mohammad Faisal, 22 jaar

9.     Asjieqoer Rahman, 22 jaar

10.   Seijed oel Islam, 22 jaar

11.   Ahmed Nizam, 23 jaar

12.   Shahab Uddin, 27 jaar

13.   Sharif Shah Miraj, 27 jaar

14.   Jahidul Islam, 29 jaar

15.   Habibur Rahman, 35 jaar en

16.   Jahid Uddin, 42 jaar.

 

Hizb ut Tahrir dringt erop aan bij alle mensenrechtenorganisaties en maatschappelijke organisaties alsmede de oprechte individuen van de mensenrechten gemeenschap en de samenleving om hun plicht na te komen ten opzichte van het verdedigen van alle politieke gevangenen. Dit, door het eisen dat de overheid van Bangladesh onmiddellijk ophoudt met het martelen van de leden en activisten van Hizb ut Tahrir.

 

 

Hizb ut Tahrir

Wilayah Bangladesh

14 September 2011

16 Shawwal 1432

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië