Logo

En Wie Blind Is In Deze Wereld, Zal Blind Zijn In Het Hiernamaals, En Verder Afdwalen Van Het Pad

 

In een opgenomen interview op de Syrische staatstelevisie, bewees Bashar Asad nogmaals dat hij blind is in dit leven, en verder afdwaalt van het pad. Hij verscheen niet voor ons als het staatshoofd dat onderworpen is aan een woeste westerse aanval, zoals hij claimt. Volgens de claims van zijn biografie, is hij een oogarts, maar (zoals de dichter heeft gezegd):

Zeg tegen de Arts die door de hand van de Blinden is gegrepen, O u onwetende van geneeskunde, wie heeft u verblind?

 

Deze president, die de macht van zijn vader erfde, is blind in drie kwesties:

Ten eerste: Op de dag dat hij de macht van zijn vader erfde, zag Bashar niet dat dit volk echte mannen bevatte, noch hij zag - op de dag dat zowel de grijs-gehaarde als de jeugd de opstand lanceerde – dat er echte mannen onder dit volk waren. Hij zond zijn veiligheidsmisdadigers tegen hen, en hij doodde er duizenden en nam tienduizenden gevangen. Hij dwong zijn leger in het onderdrukken van de mensen en het uitroeien van de ‘‘bacteriën’’. Hij doodde de officieren en de militairen die zijn criminele orders weigerden, terwijl hij loog dat hij wapen smokkelende bendes stopte die mensen doodden. Nochtans, zijn de inwoners van Syrië – jong, oud, vrouwen en kinderen - ondanks dat Asad en degene die hem verder in misleiding duwen, de kleinkinderen van Khalid bin Waleed. Zij hebben eden genomen dat zij niet zullen teruggaan tot het regime is gevallen. Zij schreeuwen de takbiers en de kalimah elke Jumu'ah, voorzeker elke dag en na elke salaah, die duidelijk aankondigen ‘‘wij buigen voor niemand behalve Allah’’. Dus is er een gevoelig mens onder de kompanen van Asad die de slogans van de mensen aan hem zal doorgeven, en hun woorden voor hem zal vertalen?

 

أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَى عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَى سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَى بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَن يَهْدِيهِ مِن بَعْدِ اللَّهِ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ

Allah Ta'ala zegt ‘‘Hebt gij hem gezien, die zijn eigen begeerte tot zijn God maakt, en die Allah liet dwalen, ondanks zijn kennis, en wiens oren en wiens hart Hij heeft verzegeld en op wiens ogen Hij een sluier heeft gelegd? Wie zal hem buiten Allah kunnen leiden? Wilt gij dan geen lering hieruit trekken?’’ [VBK: soera Al Djathiya, vers 23]

 

Ten tweede: Zag Bashar wat niet aan zijn voorgangers Ben Ali (van Tunesië) en Mubarak (van Egypte) gebeurde en wat Mu'ammar (van Libië) overkwam en wat Salih (van Jemen) zal overkomen. Het westen (Amerika en Europa) geeft geen waarde aan hun agenten zodra zij het eind van hun bruikbaarheid hebben bereikt, als zij hen niet meer kunnen dienen en hun belangen veilig kunnen stellen. Hoe vreemd is het dat al Asad, wanneer hij wordt gevraagd om de macht te verlaten, hij antwoordt dat deze verklaring hem niet stoort of geen waarde heeft, aangezien hij ‘‘een president is die door de mensen verkozen is’’.

Wij zeggen tegen hem, ‘‘Luister naar het antwoord van de mensen, wie vanwege traditie de doden niet beledigen, maar nu dagelijks de ziel van uw vader vervloeken, u vervloeken, en roepen om uw val en voor de berechting van uw misdaden. De inwoners van Syrië zijn namelijk gegijzeld gehouden door uw regime, welke Amerika beschermt. Amerika is degene die u als heerser na uw vader benoemde en u steunde zoals zij uw vader steunde. Amerika gaf u meer dan vijf maanden om te slagen in het te doven van het vuur van de revolutie in de jeugd van uw mensen, die gijzelaars van uw regime zijn, terwijl de Israëliërs het zegenen en zich er gerust naar voelen.

Ten derde: Wanneer President Asad over het bereiken van veiligheid en economisch herstel spreekt, is hij aan het liegen, fabriceren en huichelt hij blindheid (naar de werkelijkheid). En voor zijn veiligheidskrachten, misdadigers en secties van zijn leger, zij vernietigen de steden dag en nacht, verspreiden overal angst en dood. Als de gewonden in het ziekenhuis liggen moeten ze ontvoering en moord verduren, en zelfs de vrouwen en de kinderen zien de lelijkste vormen van agressie onder ogen; dus wat zijn deze veiligheidsverwezenlijkingen waarover hij spreekt?! Als hij zijn controle van de steden met tanks en troepen, en het snoeren van de monden (van demonstranten) bedoelt, dan heeft hij volledig gefaald in dit punt.

En voor de economie, beantwoorden de rijen van auto's bij de benzinestations zijn claims. De verlamming in elke sector van het economische leven bewijst dit ‘economische herstel’, waarin alles onderste boven is. Zijn versie van ‘economische herstel’ betekent meer druk op de mensen enkel om een stuk brood te verkrijgen en voor arbeiders om het levensonderhoud te bekostigen. Hij denkt dat hij de mensen in deze situatie kan leiden en dat zij kalm en gehoorzaam zullen zijn - hoe ver, is hij daarvan verwijderd. De mensen rebelleerden niet wegens hun hoge levensstandaarden; zij kwamen uit om hun waardigheid te herwinnen door hem af te zetten.

 

Concluderend zeggen wij:

O president, ochtendgloren hebben de duisternis van de nacht gebroken, terwijl u heeft gelogen en vertraagd, en zal spoedig vallen. Als u niet ziet of begrijpt, geven wij blije tijding van de nabije dag waarin u als Ben Ali zult wensen te vluchten. Deze Oemma heeft de vernedering en toegeving van zich afgeschud, en een eed afgelegd om zich niet terug te draaien tot u valt en uw regime is verwijderd.

 

O Moslims in Syrië:

Hoeveel keer heeft dit regime tegen u gelogen en u bedrogen? Uw stemmen en schreeuwen hebben het na toespraken en interviews blootgesteld. Vandaag willen wij een nieuwe reactie van u, die Asad, en zij die hem onderwijzen en hem begeleiden, het gefluister van de Shaytan zullen doen vergeten. Kondig, samen met Hizb ut Tahrir aan, dat de echte verandering in Syrië de val van de tiran Bashar en zijn regime, het bevrijden van het zuivere land van Asj Sjaam van de vijandelijke controle en de vestiging van de Khilafah volgens de methode van het Profeetschap, vereist. De Oemma zal haar leven en haar 'Izzah herwinnen en het eerbare leven zal worden hersteld. Volg de weg van uw Heer, en Hij zal tevreden met u zijn, u de overwinning verlenen en zal uw standvastigheid verstevigen.

 

O Officieren en Militairen:

Is het niet tijd voor u om de handen van de onderdrukker te grijpen en een eind aan zijn misdaden te maken? Is het geen tijd dat u zich realiseert  dat de Woede van Allah op u is voor uw stilte richting de tiran Bashar, welke u in het gezicht van uw Oemma heeft geworpen, en welke u gebruikt om zijn troon te beschermen, terwijl hij u wegdraait van de Golanhoogten? Hizb ut Tahrir roept u op om (de zaak van) Allah te steunen, door Zijn wetgeving te vestigen op aarde, de Khilafah Rashidah volgens de methode van het Profeetschap.

 

Allah Ta'ala zegt: 

 

وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا

"En voor hem, die zijn vertrouwen in Allah stelt, is Allah toereikend. Voorwaar, Allah volbrengt Zijn voornemen, Hij heeft voor alles een maatstaf bepaald." [VBK: soera At Talaq, vers 3]

 

Hizb ut Tahrir

Wilaaja Syrië

 

22 Ramadhan 1432

22 Augustus 2011

Hizb ut Tahrir Nederland