×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Rusland

   
H. 19 Sjabaan 1432 Nummer: PR05/07
M. 20/07/2011

Eigenschappen van een Grootmacht

 

Grootmachten bezitten bepaalde eigenschappen die zowel eerbied als vrees van de mensen voor hen oproepen. Voor een lange tijd, is de VS de belangrijke macht geweest die een reeks van uitstekende eigenschappen bezat. Zijn overheersing werd vooral duidelijk na de instorting van de Sovjet-Unie. De instorting van Sovjet-Unie bracht een daling van zijn rol in de ruimte met zich mee, die werd gevolgd met de ondergang van het ruimtestation Mir, welke een ongeëvenaarde prestatie was.


Deze ineenstorting maakte de VS tot de leider van de internationale unie in de ruimte en creëerde de ISS. Niettemin, met de daling van de activiteiten van de VS in de ruimte verouderden zijn ruimtevoertuigen geleidelijk aan. Volgens sommige gepubliceerde informatie, zal het de VS 5 jaar kosten om een nieuw moederruimtevaartuig te bouwen. Amerika kan erin slagen om het te bouwen, niettemin, heeft zij hulp nodig om dit te doen, die de VS uit de grootmacht positie plaatst, welke momenteel tot Rusland behoord aangezien het de enige staat is die sinds 2003 mensen levert aan de ISS.

Een andere belangrijke eigenschap van de VS is zijn militaire macht. Na de instorting van het Warschaupact waar de NAVO aanvankelijk een contragewicht voor was, lanceerde de Noord Atlantische Alliantie een oorlog tegen de Islam. De totale overheersing van de VS in het blok en in de wereld hielp het om de oorlogen in Irak en Afghanistan te beginnen, welke zij heeft verloren, alhoewel Amerika zijn nederlaag niet heeft toegegeven. Toen de VS zijn troepen uit Irak terugtrok, stortte de mythe van zijn onoverwinnelijkheid, die de basis van zijn hegemonie in de wereld was, ineen. De invloed van de VS werd verder ondermijnd toen de onwaarheid van zijn aanklachten tegen Irak duidelijk werden. Ondanks deze status van de VS, zijn de bondgenoten nog steeds bereid om Amerika tegen de Islam te helpen om de publieke opinie tegen hen te vermijden, aangezien veel van hun militairen in deze oorlogen werden gedood. Dergelijke vrees voor de publieke opinie was duidelijk in de publieke protesten van de Iraakse en Afghaanse campagnes die de Britse en Spaanse premiers dwongen om hun beleid te veranderen.

De recente situatie in Libië leidde tot een onenigheid onder de bondgenoten. De VS, Italië en het Verenigd Koninkrijk drongen aan om het hoofdbevel naar de NAVO over te brengen. Niettemin, begon Frankrijk Libië zelf te bombarderen. Duitsland weigerde om aan de operatie deel te nemen en gaf opdracht om twee van zijn fregatten uit het Middellandse Zeegebied terug te trekken. Turkije dat over het tweede grootste leger in het blok beschikt weigerde om oorlog tegen Libië te voeren. De Tsjechische Republiek, Slowakije en Bulgarije aarzelden eveneens om deel te nemen, waar hun leiders de Libische campagne een avontuur noemden. België, Denemarken en Noorwegen verkozen om op een afstand te staan.

Frankrijk ging verder in zijn onafhankelijke positie ondanks de protesten van zijn bondgenoten en verkochte twee Mistral fregatten van het nieuwe type aan Rusland en een vergunning voor de bouw van vier meer fregatten. De leden van de NAVO; Letland, Estland en Litouwen zijn bezorgd over de intentie van Moskou om van deze schepen in de Oostzee de plaatsen, wat een bedreiging voor hun veiligheid kan vormen. Verder heeft Frankrijk schepen verkocht die volledig zijn uitgerust met wapens, met inbegrip van de softwarecodes voor tactische gegevens en communicatie systemen. Rusland moet van plan zijn om minstens één schip in de Oostzee te plaatsen aangezien zijn belangen in de Noordelijke zeeën. De tweede Mistral en de later te bouwen kunnen in de Zwarte Zee worden gebruikt onder de mom van het bevechten van de piraten als reactie op de gezamenlijke Amerikaanse-Oekraïense manoeuvres.

Een andere eigenschap van een grootmacht zou zijn capaciteit kunnen zijn om zijn bondgenoten te verdedigen. Niettemin, verraadde Amerika zijn vriend, de schurk Mubarak, ondanks het feit dat het voor iedereen duidelijk was dat zij hem de hele tijd had gesteund. Het toonde niet alleen haar hypocrisie maar ook haar onvermogen om hem te verdedigen. Het aftreden van Mubarak heeft de positie van de VS in het Midden-Oosten verergerd. Het onvermogen van de VS om Mubarak te steunen was een resultaat van zijn misleiding. Als zij had toegegeven dat een dictator een vriend van de VS was, zou het gemakkelijk voor haar geweest zijn om hem te verdedigen, echter, zou dit zijn reputatie van de democratie verdediger bederven. Het verraad van Amerika van zijn bondgenoten zal hun houding er tegenover het dramatisch veranderen.

Onlangs, werd Europa geraakt door een diepe economische crisis. De Griekse en Portugese economieën zijn op de rand van ineenstorting. Andere landen met inbegrip van Italië kunnen zich spoedig in een gelijkaardige situatie bevinden. De economie van Amerika is ook in een diepe daling. Desondanks heeft Obama het Congres overgehaald om de nationale schuld van de VS tot $16.5 triljoen te verhogen. De president van de VS probeerde om de publieke opinie ervan te overtuigen dat de situatie in zijn land beter is dan in Europa. Het betekent dat hij bang was voor een verkeerde interpretatie van de economische situatie in zijn land. De Amerikaanse deskundigen beweerden onlangs dat er niets slechts was in de economie van de staat en dat er geen redenen waren voor een ineenstorting. Niettemin, de belangrijkste factor van de economie van de VS zou zijn buitenlands beleid en hoofdrol in de wereld kunnen zijn die het hebben toegestaan om onbeperkte schuld verbintenissen aan te gaan en om een reusachtige hoeveelheid van zijn munt te drukken.

Napoleon gebruikte ook een gelddruk machine in zijn oorlogen, maar hij drukte de munt van het land dat hij van plan was om te veroveren. Nochtans, de daling van de invloed van de VS in de wereld zal niet alleen de dollar verzwakken, maar ook zal de volledige economie van Amerika ineenstorten en beroofd worden van alle eigenschappen van een grootmacht.

Wij bidden tot Allah en strijden voor de hervestiging van de Khilafah, die prominentere en echte eigenschappen van een grootmacht zal bezitten. O Moslims, laat de dichtbij zijnde overwinning van Islam u inspireren, een overwinning die zal samenvallen met de ineenstorting van Amerika. Een grotere beloning dan het werken voor de spoedig te vestigen Khilafah, kan niet worden verkregen, een beloning die groter is dan dat van het uitvoeren van de Sjari’a onder de beschutting van een Khalifah.

Usman Salihov

 

Mediavertegenwoordiger Hizb ut Tahrir in Rusland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië