×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

De Tijd Is Nu

 

De wereld is in de afgelopen twee weken getuige geweest van een uitbarsting van een buitengewone omvang in de Moslimwereld. Moslims over de wereld van Pakistan, tot Tunesië, Egypte, Jemen, Palestina, Jordanië en zelfs Albanië hebben hun uiterste wantrouwen en afkeuring van de tirannieke heersers getoond die op hun worden opgelegd. De demonstranten hebben grote moed getoond, welke geïnspireerd waren door de Moslims van Tunesië. Deze demonstraties zijn losgebarsten door de gefrustreerde harten van de Oemmah en zijn een oprechte vertoning van de Islamitische emotie. De video's uit Cairo, met massa's Moslims die uit moskeeën stroomden na het Vrijdagsgebed en de overweldigende hoeveelheid veiligheidskrachten. Als duidelijk teken van de goedheid van de Oemmah, getuigt de wereld dat de politie de Moslims toestaat om het Isja’ gebed in de straten uit te voeren; een aanwijzing dat de veiligheidskrachten die de Oemmah onderdrukken dezelfde zijn die haar zullen verdedigen en zullen beschermen wanneer de Islamitisch emotie wordt opgeroepen.

Een teken van de tirannieke heersers in de Moslimwereld die dringt voor legitimatie kan in Palestina worden waargenomen. De geheime documenten en vergadering nota’s die naar buiten komen illustreren duidelijk hoe de Westerse Naties PLO gebruiken om het overgrote deel van Palestina weg te geven. Alles in de documenten benadrukt dat PLO werd gevestigd om de erkenning van Israël te wettigen en het overgrote deel van Palestina weg te geven. Voorts toont het wat het werkelijke doel van de Palestijnse Autoriteit is, namelijk de staat Israël beschermen terwijl het zich concentreert op het verpletteren van de Islamitische emoties van de Moslims van Palestina. En alsof dat niet genoeg was, brokkelen de bondgenoten van de Arabische dictators af onder het gewicht van hun eigen woorden, zoals die door deze onlangs vrijgegeven documenten wordt geopenbaard. Het wantrouwen en het verraad naar elkaar zijn nu open.

In Pakistan, zijn de advocaten die tegen de aanhouding van Opperrechter van het Hooggerechtshof Chaudry in 2007 door President Pervez Musharraf protesteerden, degene die Malik Mumtaz Hussain Qadri ondersteunen, de bekende moordenaar van Salman Taseer, de vroegere gouverneur van de Punjab provincie. Hun steun is opmerkelijk omdat het op de Islamitische emotie wijst over alle segmenten van de Pakistaanse maatschappij, van de lage klasse tot aan de jonge en opgeleide klasse. De recente moordpartij door een Amerikaanse diplomaat van twee Pakistani was het meest recente ontvlammingspunt in de voortdurende woede die de Moslims hebben tegen de aanwezigheid van Amerikain het Afghaans-Pakistaanse gebied.

Het is duidelijk, dat wat er gebeurt in Tunesië, Egypte, Jordanië, Yemen en Pakistan het verlangen toont dat de Moslim Oemmah heeft voor verandering. De Oemmah heeft de talrijke bevelen in de Koran en Soenna geadopteerd om hun heersers te berechten en hen aan te houden voor hun overtredingen:

‘’Jullie (Moslims) zijn het beste volk dat voor de mensheid is verwekt; jullie  gebieden wat goed is, verbieden wat kwaad is en geloven in Allah’’ (VBK soera al Imraan, vers 110)

 

De Boodschapper van Allah (saw) zei: ‘’Bij Hem in wiens hand mij ziel is, je moet de Ma’roef gebieden en de Moenkar verbieden, anders zal Allah Zijn bestraffing op je neer zenden. En als je tot Hem bid (om Hem te vragen), zal Hij je niet beantwoorden.’’

De Boodschapper van Allah (saw) zei ook: ‘’ De meester van de martelaren is Hamza bin Abdoel Moettalib en een man wie tegenover een onderdrukkende heerser stond en hem gebood en verbood waarop hij (de heerser) hem doodde.’’

In feite, hebben de Moslims hun heersers geobserveerd sinds Aboe Bakr Khalifah werd tot op de dag van vandaag, maar wat nieuw is dat de Moslims openlijk om verandering tot hun heersers hebben durven te roepen. Door het voort bewegen op hun Islamitische overtuigingen is de greep over de mensen losgemaakt en hebben zij vertrouwen gekregen. Deze Westers gesteunde tirannen zouden aandacht aan de woede van de Moslim Oemmah moeten geven, want zij eist hun verwijdering en het Koefr systeem dat hun onderdrukking veroorzaakt. De kwestie zou niet om het verwijderen van de individuele tirannen zoals Ben Ali, Hosni Mubarak, Koning Abdullah, Asif Ali Zardari of een andere Moslim heerser moeten gaan terwijl het systeem dat zij regeren in leven blijft. Het is eerder het ‘man made’ systeem waarin zij regeren, dat verwijderd zou moeten worden; het systeem dat dergelijke tirannen produceert. In de afgelopen 90 jaar, heeft de Oemmah de bittere vruchten van nationalisme, communisme, democratie en dictatuur geproefd. Nu verlangt het naar de zoetheid van Islam. De huidige protesten zouden als zaden moeten dienen om de onrechtvaardige ‘man made’ systemen te ontwortelen en de weg moeten banen voor het vestigen van de regelgeving van Allah, "de rechtgeleide Khilafah" in zijn plaats.

 

Hizb ut Tahrir Amerika

28-01-2011

 

http://www.hizb-america.org/culture/comment/1544-the-time-is-now

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië