×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Als zij de overhand over u krijgen zullen zij als vijanden tegenover u handelen

 

“Als zij de overhand over u krijgen zullen zij als vijanden tegenover u handelen, en zij zullen hun handen en tong naar u uitsteken om u kwaad te berokkenen, en zij wensen vurig dat gij ongelovigen zult worden.” (Zie de vertalingen van de betekenissen van de Koran, soera Al Moemtahina, vers 2)

Op 12 februari 2008 kondigden sommige Deense kranten aan dat zij bepaalde beledigende tekeningen van Mohammed, de Boodschapper van Allah (saw) zouden publiceren. Dit voornemen kwam nadat de Deense Inlichtingen Dienst bekend maakte dat zij een aanslag op één van de cartoonisten had voorkomen en drie verdachten had gearresteerd. Vandaag hebben 17 Deense kranten de wansmakelijke cartoons gepubliceerd, waarin de Profeet (saw) onder meer is afgeschilderd als een terrorist. De schrijvers van deze kranten rechtvaardigden hun walgelijke werk onder het mom van “opkomen voor de vrijheid van meningsuiting” en “solidariteit met de krant Jyllands-Posten” en de cartoonisten. En weer sommige van hen beschouwden de publicatie van deze cartoons als “een noodzakelijk provocatie”. Zowel de politici van de overheid als de oppositie hebben haatdragende verklaringen gedaan tegen Islam, om zo “de vrijheid van meningsuiting” en “de democratie” te beschermen. Sommige onder hen riepen zelfs op tot oorlog tegen de “politieke Islam” en tot striktere wetgeving om het terrorisme te bevechten.

Wat opvalt is dat zowel de politici als de journalisten het feit genegeerd hebben dat de poging tot moord nog niet bewezen is, en dat het onderzoek nog niet eens begonnen is. En vanwege de wetgeving om het “terrorisme te bevechten” kondigde de Deense Inlichtingen Dienst aan, nadat zij de arrestatie bekend hadden gemaakt, om twee verdachten het land uit te zetten daar zij een bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid. En dat de derde verdachte na onderzoek meest waarschijnlijk op vrije voet gesteld zou worden. En dat is exact wat er is gebeurd, de derde verdachte werd gisterenavond vrijgelaten. Dus zoals men kan zien is er geen behoefte aan rechtszittingen, bewijsmateriaal, rechtsuitspraak, advocaten ter verdediging; en geen respect voor de rechten van de mens. De werkelijke reden was om de Profeet te beledigen en om de moslims een klap uit te delen, door hun Islam en hun heiligheden aan te vallen, door de dictatoriale regimes in de landen van de moslims en het hoofd van Kwaad, Amerika, als voorbeeld te nemen.

 

O Moslims,

De plotselinge reactie van de Deense politici op en de consensus onder journalisten over de publicatie van deze tekeningen, en de officiële steun hiervoor van de Deense Inlichtingen Dienst, toont aan dat er een geheim plan bestaat. En dit plan werd niet gerealiseerd twee jaar geleden, toen de tekeningen voor het eerst gepubliceerd werden. Dit plan is om de Moslims te dwingen middels intimidatie, agressie en slaan, om te geloven in de corrupte westerse beschaving. Om te geloven in secularisme, democratie en “vrijheid van meningsuiting”. En om de Moslims bang te maken om hen weg te kunnen leiden van Islam, de Edele Koran, het eren van de Profeet en het volgen van zijn religie, welke allen door de Deense overheid beschouwd worden als een obstakel voor integratie.

Enerzijds zijn deze maatregelen getroffen om het beschaamde vertrouwen in de Deense Inlichtingen Dienst te herstellen, wat verloren is gegaan door haar herhaaldelijk falen in kwesties betreffende terrorisme. En anderzijds is het doel achter deze stappen geweest om de publieke opinie en de Moslims te beïnvloeden, om de maatregelen genomen door de Deense veiligheidsdiensten geaccepteerd te krijgen. Zoals arrestatie en uitzetting van Moslims zonder (mogelijkheid op) verweer want op basis van “geheime informatie”, waarbij niemand het recht heeft om deze bewijzen te kennen zelfs naar de verdachte niet. En soms ook arrestatie en uitzetting van Moslims zonder bewijzen, omdat de veiligheiddiensten in de Westers democratieën handelen alsof zij rechter én uitvoerende macht zijn, naar het model van de dictatoriale regimes in de landen van de Moslims die loyaal zijn aan het westen. En zelfs de kwestie van “poging tot moord” is niets anders dan het misleiding van de mensen weg van de werkelijke motieven en objectieven hierachter. En zelfs wanneer dit toch juist zou zijn, dan dient dit beschouwd te worden als een criminele daad zonder enige relatie tot terrorisme, en zonder enige bedreiging voor de veiligheid van het land.

De minister-president die de Jyllands-Posten krant sterk verdedigde toen deze voor de eerste keer de tekeningen publiceerde, zei dat “de overheid klaar staat om de vrijheid van meningsuiting te beschermen” en “de pogingen tot moord toont aan dat er radicale groeperingen zijn in Denemarken die de fundamentele principes van de staat niet respecteren en erkennen”. En dit betekent dat de minister-president van de Moslims verlangt dat zij de vernedering van hun Profeet en van hun religie accepteren, anders zullen zij beschouwd worden als radicalen.

 

O Moslims,

Hizb ut Tahrir in Denemarken roept jullie op om bewust te zijn van de samenzweringen tegen Islam en de Moslims in dit land. Wij roepen jullie op om verenigd te zijn zoals Allah (swt) ons bevolen heeft, om samen de media en de politieke campagne tegen Islam, de Profeet van Islam en de gelovigen te confronteren. Wij roepen jullie op om een krachtig weerwoord te bieden tegen de beledigingen gericht tot onze Profeet (saw), door hard en serieus te werken aan de da’wa om de sterke Khilafa-staat te vestigen die de eer van Islam en de Moslims zal herstellen, en die de eer van onze geliefde Profeet niet enkel met woorden maar tevens met daden zal beschermen.

“O, gij die gelooft, geeft gehoor aan Allah en de Boodschapper wanneer Hij u roept, opdat Hij u leven moge geven “ (Zie de vertalingen van de betekenissen van de Koran, soera Al Anfaal, vers 24)

 

Hizb ut Tahrir

Denemarken

13-02-2008

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië