Logo

 

Centraal Media Bureau

   
H. 7 Radjab 1436 Nummer: 1436 NH/036

M. 26-04-2015

 Hoelang nog zal de Eer van Moslimvrouwen in Centraal-Afrika Worden Geschonden? (Vertaling)

Mensenrechtenorganisaties spraken in een publicatie op woensdag 22/04/2015 over het lijden van de Moslims van de Foelani (Fellata) stammen in Centraal-Afrika; het ontvoeren en stelselmatig verkrachten en vermoorden van hen door de anti-islamitische bende Ante Balaka. De troepen van de Verenigde Naties hebben op zondag de vrijlating van 21 Fulani Moslims aangekondigd welke al vanaf 2014 door de Ante Balaka vastgehouden werden. De vrijgelaten vrouwen hebben verschrikkelijke voorvallen van stelselmatige verkrachtingen gemeld; ze zijn gebroken en verkeren in hevige shock.  

De ene gruwel na de ander treft de zonen van de Islamitische oemma, hun bloed wordt verspild en eer wordt geschonden terwijl de internationale gemeenschap zwijgt, behalve een aantal nietszeggende veroordelingen; welke niet leiden tot een einde aan het lijden echter neemt dit juist verder toe vanwege de nalatigheid van hun moslimbroeders en zusters.  Het lichaam van deze oemma is in stukken verscheurd door de verklaringen welke haar eenheid hebben beëindigd, haar kinderen tot wees hebben gemaakt zonder beschermer, welke hen verdedigd, hun bloed redt en hun eer verdedigt, en de vlaggen van kolonialisme verdelen ons. De kwetsbaren hebben geen geldschieters en vertegenwoordigers, hun situatie is gelijk aan al de geraakte moslimminderheden in alle delen van de wereld.  Niet eens een vinger van steun wordt uitgestoken door deze vernietigde naties, ondanks de lang aanhoudende erbarmelijke toestand, en het bloed in de aderen van de koningen en leiders van politieke groeperingen koken en bewegen niet om de eer van de wenende moslimvrouwen welke om hulp schreeuwen te hulp te schieten. Ze stoppen hun vingers in de oren en horen enkel de roep om conflict en verdeling tussen hen en zij hebben slapeloze nachten vanwege de zorgen om er zeker van te zijn dat de plannen van hun meesters ten uitvoer worden gebracht.

Volgens de mensenrechtenorganisatie (Human Rights Watch) heeft een zuster van 18 jaar oud , die uit de greep van de Ante Balaka bendes is ontsnapt, gezegd dat ze gedurende haar ontvoering door verschillende mensen is verkracht. Ze zei: ‘Het was tegen mijn wil, ik zou het nooit accepteren. Het was niet enkel één man, het waren er veel, ze sloegen me en nu ben ik zwanger.’ Een andere zuster van ongeveer twintig jaar was meerdere malen verkracht door een Christelijke strijder van de Ante Balaka, die erna beweerde dat ze zijn vrouw was.

Tot wanneer zal de eer van moslimvrouwen worden geschonden? Hoe kunnen ze accepteren dat een handvol criminele bendes het lef hebben moslimvrouwen aan te vallen? Is de eer van een moslim niet meer waard dan het leven? Is het geen prioriteit dat de ‘krachtige stormen‘ zouden worden gemobiliseerd om een eind te maken aan de benarde toestand van Moslimvrouwen wiens eer geschonden wordt en ze hun wapens richten naar de vijanden van de moslim oemma en de bende welke het lef heeft gehad de eer van Moslimvrouwen te schenden?

Hoe lang nog zullen de Moslimlegers ongemobiliseerd achterblijven in het te hulp schieten van de oemma en hoe lang zullen ze afgedwaald zijn van het pad van glorie? Is het geen tijd om de vlag van tawhied, glorie en kracht op te heffen en de vlag van verdeeldheid, vernedering en ondergeschiktheid achter ons te laten?

Onze zusters in Centraal-Afrika! Wanhoop niet; de genade van jullie Heer zal snel op jullie neerdalen doormiddel van de terugkeer van de nu nog afwezige Khaliefah. Echter, zijn afwezigheid zal met de wil van Allah niet lang zijn omdat er in jullie oemma oprechte mensen zijn die werken voor de overwinning van deze dien en Zijn woord het hoogste te maken en Zijn vlag te hijsen. Jullie en elke Moslim wiens bloed verspild is en eer is geschonden zal dan worden gewroken.


((وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ * وَعْدَ اللَّهِ لَا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُون))

"En op die dag zullen de gelovigen zich verheugen over de hulp van Allah. Hij geeft de overwinning aan Wie hij wenst en Hij is de Almachtige, de Genadevolle. (Dit is) De belofte van Allah. Allah verbreekt Zijn belofte niet, maar de meeste mensen beseffen dit niet." (VBK soera Ar Roem, vers 4-6) 

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir 

Vrouwen afdeling 

Hizb ut Tahrir Nederland