×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Egypte

   
H. 27 Sjawwaal 1432    
M. 25-09-2011

Hizb ut Tahrir Egypte: Officieren beschermen het huidig systeem en zij vrezen dat Islam aan de macht zal komen

 

De Amerikaanse stafchef Mike Mullen: “In elk gesprek met mijn Egyptische collega’s, hebben zij altijd verzekerd - zonder dat ik er om vroeg- dat zij de vrede met Israel willen bewaren”

Op 24 september 2011, heeft de Egyptische krant ‘Vrijheid’ Admiraal Mike Mullen, de admiraal van de senior officieren van de VS geciteerd, dat hij zei dat Egypte toegewijd is aan het behouden van de vrede met Israel. Hij verklaarde op het benefietfeest dat op woensdag 21 september was georganiseerd voor een Joodse basisschool in Washington; “In elk gesprek met mijn Egyptische collega’s, hebben zij altijd verzekerd - zonder dat ik er om vroeg- dat zij de vrede met Israel willen bewaren”. Het mediabureau van de Amerikaanse Defensie focuste de aandacht op zijn statement. Tevens benadrukte het mediabureau dat Mullen het Egyptisch leger prees voor de ‘zelfbeheersing’ dat het leger had getoond tegen de demonstranten die in opstand tegen president Moebarak zijn gekomen. Het mediabureau focuste de aandacht ook op het feit dat de aanblijvende relatie tussen de twee militaire machten sterk bleef en dat de VS zou bijdragen aan de steun voor Egypte in deze kritische tijden. Het statement erkent dat Mullen een “sterke band” heeft met zijn Egyptische collega Luitenant-Generaal Samie Enan. Mullen heeft tientallen keren met Enan gesproken in de afgelopen maanden terwijl het land zich opbouwt naar een democratie. Mullen voegde eraan toe “ Hij (Samie Enan) wil dat wij deze relatie voortzetten”. Tijdens het benefietfeest, maakte Mullen nadere opmerkingen over zijn communicatie over en weer met de leidende figuren en het militair leiderschap. Mullen gaf daarbij aan dat hij Pakistan 27 keer heeft bezocht in de afgelopen vier jaar.

Deze verklaringen zijn zekere indicatie van de mate van invloed die Amerikaanse infiltratie en interventie in Egyptische interne en externe zaken heeft bereikt. Of beter gezegd, de mate waarin Amerika direct het Egyptisch beleid beïnvloed. En de verklaringen zijn een indicatie van de mate waarin Amerika het Egyptisch volk minacht en bagatelliseert. Het is tevens een indicatie van de mate waarin het regime van Egypte de loyaliteit en gehoorzaamheid biedt aan Amerika. Het Egyptische regime gaat zelfs zover dat de leidende figuren van het regime gemotiveerd zijn om ieder woord of actie te ondernemen om de Amerikanen tevreden te stellen door het realiseren van hun belangen of die van de Israëlische staat, zelfs zonder dat de VS hierom vraagt. Hiermee besteden de leidende figuren geen aandacht aan de pijn en het leed die het Egyptische volk zijn aangedaan. Alsof “de felicitaties voor de Amerikanen en de Israëliërs zijn vanwege hun loyaliteit, en ellende voor het Egyptisch volk is vanwege hun schijnleiderschap!”

Deze verklaringen indiceren erg duidelijk dat het systeem van de afgezette president nog steeds aan de macht is. En Egypte is na de revolutie nog steeds hetzelfde Egypte als voor de revolutie. De laatste paar maanden, waarin Mullen tientallen keren met zijn Egyptische collega’s sprak, gingen het over het omwenden van de revolutie en die te stoppen en ook het systeem te beschermen uit angst dat Islam aan de macht zou kunnen komen.

Is het niet vereist dat Mullen, de ambassadeur van zijn land en de ambassadeur van hun Israëlisch weeskind worden verbannen op de meest resolute manier? Is het niet vereist dat de kwesties van de mensen worden geordend met de waarheid en rechtvaardigheid, volgens de Sjari’a van Allah (swt)? Is het niet meer passend dat het leger van Egypte, wanneer de Israëlische de soldaten vermoorden in Sinai, reageren (net als Haroen ar Rasjied). Door te reageren met een antwoord dat “zij zullen zien, en zullen niet erover horen”. En zodoende bereiden zij hun krijgsmachten voor om de Joodse staat te ontwortelen en Masdjid al Aqsa te bevrijden?

Tevens, wat is het dat Mullen zocht in zijn 27 bezoekingen aan Pakistan, anders dan plannen te beramen met zijn Pakistaanse collega’s om de Moslims te doden in Pakistan en Afghanistan, en daarvoor in Irak.

De Moslims van Egypte moeten begrijpen dat er is geen oplossing is behalve door de implementatie van de Sjari’a van Allah (swt), door middel van de Khilafah Staat. De Khilafah zal de kanalen van de kolonialistische Koeffaar afsnijden, hetzij de Amerikanen of de Israëlische. En de Staat zal rechtvaardigheid, eer en goede bescherming bieden aan het volk van Egypte. Morgen is naderbij voor degenen die daarop wachten.


وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا

“Allah heeft aan degenen onder u die geloven en goede werken verrichten beloofd, dat Hij hen voorzeker tot stedehouders op aarde zal stellen, zoals Hij degenen die vóór hen waren tot stedehouders maakte en dat Hij de godsdienst, die Hij voor hen heeft gekozen, zeker zal bevestigen, en dat Hij hun na hun vrees, vrede en veiligheid zal geven” [Zie VBK An-Noer 2, vers 55]

 

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië