×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Centraal
Media Bureau

   
H. 02 Dhul Qada 1433 Nummer: M1433/08
M. 18-09-2012

In reactie op de abjecte uitspraak van Ahmed Aboutaleb om de humor in te zien van de film 'Innocence of Muslims'

 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zei maandag in een uitzending van RTV Rijnmond dat de moslims zich niet al te druk moeten maken over de film 'Innocence of Muslims', waarin de Profeet Mohammed (Vrede zij met hem) op verachtelijke wijze wordt beledigd. Hij roept de moslims op ‘’om hier de humor van in te zien’’ en benadrukte ook dat hij niets voelt voor een blokkade of een verbod en zei: “Wij staan voor de vrijheid van meningsuiting. Vandaag is het dit, morgen een ander verhaal.''

Echter, dezelfde Aboutaleb riep eerder, toen hij de Amsterdam Gay Pride Canal Parade 2010 uitzwaaide vanaf het Rotterdamse stadhuis, dat het belangrijk is dat iedereen in de samenleving de ruimte moet krijgen om te zijn wie hij of zij is. “Daar hoort respect en ruimte geven aan elkaar bij, ik accepteer het niet wanneer mensen dat respect niet tonen.” Dus meneer Aboutaleb accepteert niet dat mensen geen respect tonen! Maar waarom accepteert hij wel dat de Profeet tot op het bot beledigd wordt en miljarden moslims diep gekrenkt worden? Is het niet zo dat wanneer homo’s beledigd worden zij niet ongestraft kunnen gaan? Of roept hij hen dan ook op om “een beetje rustig aan te doen, een beetje kalm, een beetje relaxed'' te doen of neemt hij hier een ferm standpunt tegen in? Of zegt hij dit alleen wanneer de Profeet wordt beledigd en miljarden moslims diep gekrenkt worden? Of misschien bedoelt meneer Aboutaleb te zeggen, dat volgens hem de eer van de Profeet ondergeschikt is aan die van de homoseksuelen?

Met deze laconieke en schandalige houding schopt hij de moslimgemeenschap tegen het zere been. Hoewel hij door veel moslims jaren geleden al was afgeschreven vanwege zijn onverenigbare standpunten met Islam, koesterden sommige moslims desalniettemin een valse hoop dat mensen zoals hij, met Islamitische namen en achtergrond de belangen van de moslims in Nederland zouden behartigen en het op zijn minst op zouden nemen wanneer Islam wordt aangevallen. Dit is mede te danken aan sommige politieke partijen en zogenaamde `moslimorganisaties` en `moslimgeleerden` die van iedere verkiezingscampagne gretig gebruik maken om de moslimgemeenschap te paaien.

Hizb ut Tahrir waarschuwt de moslims al jaren hiervoor en roept expliciet op om niet deel te nemen aan verkiezingen noch deel te nemen aan de regering, het parlement of de seculiere partijen. Nu de moslims weer van een koude kermis thuis zijn gekomen moge dit soort figuren een schoolvoorbeeld zijn voor de moslimgemeenschap en een wijze les voor in de toekomst dat er geen heil is in de participatie van moslims in het liberaal democratische systeem en dat de deelname hierin enkel betekent, nadeel voor de moslims! En dat iedere moslim die deelneemt aan de liberaal democratische molen feitelijk betekent, één ‘verloren moslim’ voor de moslimgemeenschap en één aanwinst voor het seculiere systeem.

 

 

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië