Logo

 

Centraal
Media Bureau

   
H. 14 Dhoel Qida 1433 Nummer: M1433/10
M. 30-09-2012

Hizb ut Tahrir organiseert een succesvolle demonstratie in Den Haag tegen de lastering van de Profeet (Vrede zij met hem)

 

Zondag 30 september 2012 heeft Hizb ut Tahrir Nederland een demonstratie georganiseerd tegen de lasteringen van de Profeet. De demonstratie is voor de Franse en Amerikaanse ambassade gehouden in Den Haag. Honderden moslims zijn gekomen om hun liefde voor de Profeet(vrede zij met hem) te tonen en zich uit te spreken tegen dit grote kwaad dat zich al jarenlang afspeelt. De moslims hebben zich luid en duidelijk uitgesproken tegen de belastering van de eer van Mohammed (vrede zij met hem). Bovendien is gedurende de demonstratie alles geordend en vreedzaam verlopen.

Diverse sprekers hebben de menigte toegesproken in het Nederlands, Frans en in het Engels.

 

De boodschap van Hizb ut Tahrir tijdens de demonstratie was als volgt:

• Hizb ut Tahrir verwerpt de spotprenten en iedere andere vorm van beledigingen die over de Profeet (vrede zij met Hem) zijn gemaakt.

• Deze beledigingen zijn niet het werk van slechts individuen maar zijn eerder het resultaat van de anti-islam houding en beleid van het westen die zij al decennialang voert tegen Islam en de waarden van Islam. Het zijn de politici en beleidsmakers in het westen die deze vijandige atmosfeer hebben gecreëerd waarin Islam een legitiem doelwit is geworden! En deze film en cartoon is de laatste in de reeks aanvallen op Islam.

• De Westerse staten moeten niet denken dat zij zulke lasterende acties kunnen blijven voeren zonder enige consequenties of weerstand van de moslimgemeenschap.

• Hizb ut Tahrir verwerpt de inmenging van Westerse landen in de aangelegenheden van de landen van de moslims. En roept deze landen op om alle economische- politieke banden met deze landen per direct te beëindigen en de ambassadeurs, met name die van Amerika, weg te sturen

• Daarnaast roept Hizb ut Tahrir de moslims op om te werken voor de terugkeer van de Khilafah Staat in de Islamitische wereld, die de moslims en hun geloof zal beschermen.

 

 

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir
Hizb ut Tahrir Nederland