×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Nederland

   
H. 02 Moeharram 1434 Nummer: M1433/12
M. 16-11-2012

In reactie op Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken over Gaza 


Naar aanleiding van de joodse bombardementen in Gaza, zei Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken dat ‘Israël’ het volste recht heeft zich ‘proportioneel’ te verdedigen. Bovendien voegde hij eraan toe dat de Palestijnen hoofdverantwoordelijk zijn voor de geweldsescalatie in de Gazastrook. “Hamas heeft raketten afgevuurd. Het leed dat door de ‘Israëlische’ bombardementen wordt veroorzaakt is dus ook de schuld van Hamas”. Dus met andere woorden zegt de minister: het is de schuld van de Palestijnen, want zij zijn begonnen!

Een dergelijk uitspraak van de Nederlandse overheid was te verwachten. Zij staat immers bekend om haar onvoorwaardelijke liefde en steun voor de illegale joodse entiteit en dat is door de jaren heen, keer op keer bevestigd. Echter wat buitengewoon ontrievend is, is de retoriek van de Nederlandse overheid.

Wat bedoelt de minister met proportioneel gebruik van geweld? Dat een leger met geavanceerde wapens, lange afstandsraketten, clusterbommen, vliegtuigen en een sterk uitgerust leger zich mag uitleven tegen een onderdrukt volk dat geen enkele militaire geavanceerdheid heeft buiten enkele zelf vervaardigde Qassam-raketten? Of bedoelt de minister met ‘proportioneel’, de militaire aanval van de joodse entiteit in 2009, waarbij 1400 Palestijnen werden gedood in Gaza en maar 13 ‘Israëliërs’? Over welke ‘proportionele’ verdediging wordt er eigenlijk gesproken?

En ook wanneer de joodse entiteit een militaire aanval opent op het Palestijnse volk, luidt de overwegende riedel, dat de joodse entiteit enkel heeft gereageerd op de raketten van Palestijns zijde. De vraag is in hoeverre de minister gelijk heeft met zijn bewering dat de Palestijnen zijn begonnen met de gewelddadigheden? Want wanneer we de gedocumenteerde verslagen erop naslaan over wat er zich werkelijk heeft afgespeeld vóór de aanval zien we een heel ander beeld. Zo zien we dat, dagen vóór de grootschalige militaire aanval van de joodse entiteit op Gaza, het joodse leger op 5 november de 23 jarige geestelijk gehandicapte Ahmed Nahbani heeft gedood omdat hij zich te dicht bij de ‘Israëlische’ grens zou hebben begeven.

Op 8 november, drong de ‘Israëlische’ bezettingsmacht het zuiden van de Gazastrook binnen met acht tanks en vier bulldozers en schoot de 13-jarige Ahmed Yoenis Khader Abu Daqqa die gewoon met zijn vriendjes aan het voetballen was, in de buik waar hij niet veel later aan bezweek.

Op 10 november werden nog eens 4 Palestijnse kinderen gedood; de 16-jarige Mohammed Ussama Hassan Harara, de 17-jarige Ahmed Moestafa Khaled Harara, de 18-jarige Ahmed Kamal Al- Dirdissawi, de 19-jarige Matar ‘Emad ‘Abdoel Rahman Aboe al-‘Ata, waarvan de laatste twee gedood zijn tijdens de rouwbijeenkomst van de eerste twee. Daarnaast vielen er ook 10 burgergewonden.

Op 11 november werd 1 Palestijnse burger doodgeschoten en vielen er 30 gewonden.

Op 14 november werd Hamasleider Ahmed Jabari op klaarlichte dag met een luchtaanval geliquideerd tezamen met 10 andere Palestijnen waaronder een 11 maanden oude baby en een zwangere vrouw van een tweeling.

Dus het argument van minister Timmermans dat de Palestijnen zijn begonnen met gewelddadigheden snijdt geen hout. Bovendien als we toch beginnen met wie er als eerste is begonnen met de gewelddadigheden, dan verwijs ik Timmermans graag naar 1948, toen de joden met de toestemming van het westen Palestina hebben bezet, haar inwoners hebben afgeslacht en massaal hebben verdreven!

Of het westen dit accepteert of niet de joodse entiteit is en blijft een illegale bezettingsmacht en de enige oplossing voor het conflict en bloedvergiet is dat Palestina bevrijdt wordt van haar bezetter. Dit is de oplossing voor het probleem voor Palestina volgens miljoenen moslims. En als we de Islamitische sentimenten en ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de rest van de Islamitische wereld in acht nemen, zal dat binnen afzienbare tijd plaatsvinden.

 

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland


 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië