Logo

 

Media Bureau
Nederland

   
H. 1 Dhoel Qidda 1432 Nummer: M1432/14
M. 29-09-2011

Verklaring naar aanleiding van het bezoek van een delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland aan de ambassade van Bangladesh 


 

29 AUGUSTUS 2011 –Hizb ut Tahrir Nederland heeft vandaag een delegatie naar de ambassade van Bangladesh in Den Haag gestuurd, om te protesteren tegen de aanhoudende misdaden die de overheid van Bangladesh haar politie en inlichtingendiensten laat plegen tegen de leden en activisten van Hizb ut Tahrir en om hieraan een halt toe te roepen. De delegatie werd niet de mogelijkheid geboden om de ambassadeur of zijn assistent te spreken, maar de ambassade nam wel de verklaring van de Hizb ut Tahrir Nederland delegatie in ontvangst om deze door te spelen naar de overheid van Bangladesh.

Door deze ontvangst van de delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland heeft de ambassadeur van Bangladesh schande over zichzelf gebracht. Heeft Islam immers niet gastvrijheid verplicht en ongastvrijheid verboden? Bovendien heeft hij, door zijn verschuilen voor onze delegatie, zijn plichten en taken als ambassadeur verwaarloosd en de haat en vrees bij de overheid van Bangladesh voor de Islamitische politieke partij Hizb ut Tahrir duidelijk gemaakt.

De overheid van Bangladesh is tot deze angst en haat gebracht door het succes van de oproep tot de Islamitische  Staat Al Khilafa door Hizb ut Tahrir in Bangladesh.

In februari 2009 heeft Hizb ut Tahrir het volk van Bangladesh geholpen om de ware aard van hun president Sjeich Hasina in te zien. Dit naar aanleiding van de zogenoemde “Pilkhana slachting”, waarbij verschillende vooraanstaande officiëren van het Bengaalse leger in koelen bloede zijn afgeslacht (sommigen van hen werden levend begraven, anderen levend verbrand). De overheid van Bangladesh verklaarde dat deze slachting het resultaat was van een muiterij onder de soldaten. Maar Hizb ut Tahrir openbaarde de waarheid dat president Sjeich Hasina zelf de gebeurtenis in scène had laten zetten, om het leger van Bangladesh te verzwakken en zo haar bazen in Nieuw Delhi (India) en Washington D.C. (Amerika) tevreden te stellen.

Sindsdien heeft het volk van Bangladesh massaal gehoor gegeven aan de oproep tot de Islamitische  Staat Al Khilafa van Hizb ut Tahrir. En laat Sjeich Hasina, deze zogenaamde leider die dus zonder blikken of blozen haar eigen soldaten liet afslachten om haar eigen land te verzwakken, de leden van Hizb ut Tahrir bruut vervolgen en martelen in een poging om aan de macht te blijven. De politie (RAB) en Dienst voor Ondervragingen (DVO) hebben zich stelselmatig schuldig gemaakt aan zware martelingen van de activisten van de Hizb door hen onder meer elektrische schokken op de genitaliën toe te dienen, hen voor lange periode te pletten tussen twee ijsblokken, voor lange periode onderste boven te hangen, en door voor lange periode meedogenloos op hen in te slaan.

Zo ook naar aanleiding van de protestmars van Hizb ut Tahrir op 13 augustus 2011 in Moektangon, Dhaka. Sjeich Hasina en haar overheid waren overtuigd dat zij het de Hizb onmogelijk hadden gemaakt om deze op voorhand aangekondigde protestmars plaats te laten vinden. Maar ondanks de aanwezigheid van duizenden politieagenten op de straten rondom Moektangon wisten de leden van Hizb ut Tahrir toch een protestmars te houden tegen het huidige verraderlijke regime van Sjeich Hasina, hun belofte aan het volk van Bangladesh vervullende.

De mars werd uiteindelijk met veel geweld uit elkaar slagen – de agenten gingen in hun blinde woede zelfs elkaar te lijf! – waarbij 16 leden van de Hizb zijn gearresteerd. De jongste van hen was slechts 17 jaar, maar zij allen zijn daarna op de beschreven wijze gemarteld geworden.

De delegatie van Hizb ut Tahrir Nederland heeft de ambassade van Bangladesh laten weten dat de moslims overal ter wereld de misdaden van de Bengaalse overheid tegen de moslims – haar verraad en vervolging van de moslims – weet en niet zal vergeten. En dat iedereen die dit wil zien ook duidelijk kan zien dat de terugkeer van de Islamitische Staat Al Khilafa aanstaande is. En dat deze misdaden van de Bengaalse overheid, Hizb ut Tahrir niet zullen weerhouden van het oproepen tot Islam, omdat Hizb ut Tahrir gezworen heeft nooit deze Islamitische plicht te zullen verlaten wat er ook gebeurd; maar ook de terugkeer van de Islamitische Staat Al Khilafa niet zal tegenhouden.

“…Zeker zal haar overkomen wat hun gaat overkomen. Voorwaar, de vastgestelde tijd is de ochtendstond. Is de morgen niet nabij? (VBK soera hoed: vers 81)

Okay Pala

Lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir
Hizb ut Tahrir Nederland