TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau
Nederland

   
H. 6 Dhil Qi'ddah 1436 Nummer: M1436/15
M. 20-08-2015

ISIS propaganda voedt anti-Islam propaganda Westen

De Antwerpse ISIS-strijder Abdellah Nouamane (20) heeft nieuwe bedreigingen geuit aan het adres van de Belgen. Dit heeft hij naar verluidt gedaan richting “jihadspecialist” Montasser AlDe’emeh. Volgens hem is er gedreigd om ”bibliotheken, scholen, ziekenhuizen, winkelstraten, discotheken…” aan te vallen. En hij zou het volgende gezegd hebben: “Geen gepraat meer. Daarvoor is het te laat. De komende dagen, weken, maanden en jaren zal er alleen maar terreur zijn in jullie wijken, jullie straten, jullie huizen en jullie slaapkamers. De broeders zullen alles doen om de ongelovigen te terroriseren en ze staan binnenkort in Europa.”

Een oproep om lukraak onschuldige mensen te doden is absoluut verwerpelijk en heeft geen plaats in Islam. Dit gezegd te hebben, vraag ik me af welke criteria Montasser AlDe'emeh heeft gehanteerd om vast te stellen dat deze “man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een grotere groep?” Het is zeer onwaarschijnlijk dat een jongen uit België namens de groep mag spreken aangezien meerdere berichten bevestigen dat dit soort jongens gebruikt worden als kanonnenvoer. Zelfs al zou deze jongen mogen praten namens de groep, hoe serieus moeten we iedere dreiging van ISIS nemen als bedreigingen aan de lopende band geuit worden en ondertussen verworden is tot een inherente stijl van de ISIS propaganda om angst in te boezemen? 

Laten we vooropstellen dat iedere bedreiging jegens onschuldige burgerdoelen serieus genomen dient te worden, maar dat tegelijkertijd niet alle bedreigingen ook daadwerkelijk reële bedreigingen vormen. De bepaling van het dreigingsniveau en diens impact in de samenleving mag niet afhangen van onzekere factoren.

Gebeurt dit wel dan wordt onterecht enkel het angst- haatklimaat gevoed. Daarom is het niet wijs om een dergelijke algemene dreiging van een ISIS fanaat op een dergelijke wijze publiekelijk te maken. Hiermee wordt onnodig olie op het vuur gegooid en wordt de Westerse anti-Islamagenda, evenals de ISIS propaganda, gevoed. 

Uiteindelijk is het weer de Moslimgemeenschap in Europa die met de gebakken peren blijft zitten door de praatjes van ISIS fanaten en Westerse media die dit soort nieuws bombardeert tot nationaal nieuws. 

 

Okay Pala

Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611860521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb ut Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

Lokale initiatieven

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië