Hizb ut Tahrir Nederland

De toekomst van moslims in Nederland en de wereld

11 september kenmerkt het begin van de zogenaamde ‘war on terror’. Deze oorlog is sinds  zijn aanvang een dekmantel geweest voor de oorlog op Islam. Het heeft gefungeerd als een katalysator voor het Westers buitenlands beleid en het huidige Islamofoob klimaat in Nederland.

23 jaar na de gebeurtenissen van 11 september, merken wij dat de gevolgen van deze gebeurtenis verder reiken dan alleen het buitenlandbeleid van het Westen. De moslimgemeenschap in Nederland en de rest van Europa wordt geconfronteerd met de niet-subtiel en allesomvattende druk om haar islamitische identiteit op te geven. Dit assimilatiebeleid gaat niet alleen over het leren van de taal of de culturele gebruiken van het gastland, maar over het opgeven van onze kernwaarden en overtuigingen.

Terwijl wij hier in het Westen deze ‘battle of hearts and minds’ voeren, worden onze broeders en zusters elders in de wereld fysiek aangevallen. Van Palestina tot Myanmar en van Syrië tot Jemen, moslims worden geconfronteerd met oorlogen, genocides  en onderdrukking. Wij staan als gemeenschap voor de uitdaging om zowel onze identiteit te beschermen tegen assimilatie.

In ons boek “De toekomst voor moslims in Nederland” wordt duidelijk gemaakt dat assimilatie niet tot wederzijds begrip of acceptatie leidt, maar tot verlies van onze identiteit en verzwakking van onze gemeenschap. Nu, meer dan ooit, moeten wij ons bewust zijn van deze gevaren en ons verenigen in de strijd voor het behoud van onze islamitische waarden.

Het boek betoogt dat het Nederlandse assimilatiebeleid niet heeft bijgedragen aan begrip en cohesie, maar juist tot verdere verdeeldheid en onderdrukking heeft geleid. Het kapitalistische en seculiere gedachtegoed blijft moslims zien als een bedreiging voor hun hegemonie en voert actief beleid om hun islamitische identiteit te ondermijnen. Dit wordt aangejaagd door internationale gebeurtenissen en de westerse fobie voor “politieke islam”, die door sommige politieke denkers als een bedreiging wordt geportretteerd.

In een tijd waarin moslims wereldwijd te maken hebben met zowel fysieke als mentale oorlogvoering, is het essentieel dat zij zich verzetten tegen assimilatie en opkomen voor onze islamitische waarden.

Mediabureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland