Hizb ut Tahrir Nederland

Dilan Yesilgöz: fluithond van de zionistische propaganda
Dilan Yesilgöz stelde tijdens een discussie in de Tweede Kamer dat het Palestijnse meloensymbool, dat wereldwijd wordt erkend als een teken van verzet tegen de “Israëlische” bezetting, gelijk zou staan aan jodenhaat. De ironie is dat Yesilgöz deze uitspraak doet op het moment dat “Israël” een laffe aanval heeft gepleegd in Libanon, waarbij negen mensen, waaronder kinderen, gedood zijn en duizenden gewond zijn geraakt door exploderende pagers. Dit is een schoolvoorbeeld van de aanhoudende propagandacampagne die wordt gevoerd door zionistische belangengroepen om de realiteit van de Palestijnse strijd te verdraaien en kritiek op de “Israëlische staat” te smoren.

Deze uitspraak van Yesilgöz past in een bredere trend die we momenteel zien in Europa, waar pogingen worden ondernomen om anti-Zionisme gelijk te stellen aan antisemitisme. In 2019 kondigde de Franse president Emmanuel Macron aan dat Frankrijk wetgeving zou aannemen die anti-Zionisme erkent als een vorm van antisemitisme. Dit zou elke kritiek op het beleid van “Israël”, en zelfs het steunen van Palestijnse rechten, effectief gelijkstellen aan jodenhaat.

Deze ontwikkeling is niet alleen beperkt tot Frankrijk. In heel Europa zien we een opmars van wetgeving en politieke uitspraken die kritiek op “Israël” proberen te onderdrukken door deze gelijk te stellen aan antisemitisme. Organisaties zoals het European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia hebben geprobeerd de definitie van antisemitisme uit te breiden, zodat kritiek op “Israël” en anti-Zionisme daaronder vallen. Dit leidt tot verdere criminalisering van legitiem verzet tegen de “Israëlische” bezettingspolitiek.

Deze acties maken deel uit van een bredere strategie om “Israël” buiten kritiek te plaatsen, zodat zij haar bezetting van Palestina en genocide in Gaza ongehinderd kan voortzetten. Het meloensymbool, dat wereldwijd erkend wordt als een symbool van verzet tegen onderdrukking, wordt door Yesilgözen anderen misbruikt om pro-Palestijnse stemmen te demoniseren. Dit is een onderdeel van de bredere mediaoorlog, waarin feiten worden verdraaid en elke vorm van kritiek op de “Israëlische staat” als antisemitisme wordt weggezet.

Bovendien zien we dat regeringen in heel Europa druk uitoefenen om anti-Zionisme juridisch te onderdrukken, zoals we hebben gezien in Frankrijk en ook in andere Europese landen waar soortgelijke maatregelen in overweging worden genomen. Het is nu van cruciaal belang dat deze misleiding en propaganda gecounterd wordt.

Deze situatie onderstreept de dringende noodzaak om ons uit te blijven spreken tegen de valse en dodelijke zionistische propaganda. We moeten de waarheid blijven verdedigen. Iedere poging om dit verzet te onderdrukken door het gelijk te stellen aan haat, moet worden ontmaskerd voor wat het werkelijk is: een poging om de “Israëlische” bezetting, oorlogsmisdaden en de genocide in Gaza te verdoezelen.

Dilan Yesilgöz richt haar pijlen op een symbool van verzet, terwijl de misdaden voortvloeiend uit de zionistische agressie alle grenzen overschrijden. Zo publiceerde The Guardianenkele maanden geleden een onderzoek uit het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet, waarin werd voorspeld dat het dodental in Gaza, als gevolg van ondervoeding en ziektes, zou oplopen tot 186.000, zelfs als de Israëlische bombardementen onmiddellijk zouden stoppen. In plaats van deze pijnlijke realiteit te erkennen, kiest Yesilgözervoor om een symbool te demoniseren dat wereldwijd staat voor verzet tegen onderdrukking. Dit onthult niet alleen haar gebrek aan empathie, maar laat ook zien hoe de geloofwaardigheid van een groot deel van de westerse politieke elite verder afbrokkelt.

De geschiedenis zal oordelen. Het onderdrukken van kritiek op Israël en het negeren van de mensonterende situatie in Gaza is niets minder dan medeplichtigheid aan misdaden tegen de menselijkheid. Nu is het moment om aan de juiste kant van de geschiedenis te staan en ons uit te spreken tegen deze onrechtvaardigheden.

Okay Pala directeur Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland