Hizb ut Tahrir Nederland

Op woensdag 17 maart 2021 zullen de Tweede Kamerverkiezingen gehouden worden. Iedere verkiezingsperiode wordt ook de moslimgemeenschap beïnvloed door verschillende campagnes van grotere ‘linkse’ partijen en kleinere partijen met etnische thema’s als speerpunt.

 De meeste meningen over de verkiezingen binnen de moslimgemeenschap gaat over welke partij de moslims op zouden moeten stemmen. Vooral de kleinere partijen die zich specifiek op de moslimgemeenschap concentreren krijgen de meeste aandacht. De moslims verwachten namelijk dat de partijleden hen zal vertegenwoordigen in het parlement. Het is niet verwonderlijk dat de moslims zo denken aangezien de leden van die partijen praten net als hen en er hetzelfde uitzien net als hen en meestal ook opgegroeid zijn in dezelfde buurten net als hen. Maar men moet niet vergeten dat de partijleden van de grote partijen ook leden hebben die uit achterstandswijken komen en dat heeft niet geleid tot een betere toestand van hun wijken. Met andere woorden, de afkomst van een politicus geeft geen enkele garantie dat hij ook verkiezingsbeloftes zal na(kunnen)komen.

 Afgezien van de beoordeling van de integriteit van een politicus op basis van zijn afkomst, zijn er twee belangrijke punten die de Moslim in acht moet nemen als men spreekt over verkiezingen. Ten eerste moet men begrijpen dat stemmen in het democratisch systeem unaniem door alle geleerden van Islam wordt verworpen en dus haraam is. Dat komt omdat anders dan in Islam, de wetten gemaakt worden in het parlement en dus door de mens. Binnen Islam wordt geen enkel moment een oordeel door de mens zelf bedacht; het verbod op alcohol, varkensvlees en rente zijn opgelegd door Allah (swt). Op dezelfde wijze heeft Allah (swt) het alleenrecht om te regeren en Hij (swt) heeft de moslim verplicht Zijn (swt) wetten uit te voeren. In de Koraan worden duidelijke verzen hierover vermeld:

وَمَن لَّمۡ يَحۡكُم بِمَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡكَٰفِرُونَ

 “En wie niet oordeelt met dat wat Allah geopenbaard heeft, is een ongelovige(Zie VBK: Soerat Al Maaida, vers 44))

وَمَن لَّمۡ يَحۡكُم بِمَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

 “En iedereen die niet oordeelt met wat Allah geopenbaard heeft behoort tot de overtreders ” (Zie VBK: Soerat Al Maaida, vers 47)

 Naast het overduidelijke islamitische oordeel dat stemmen binnen democratie haraam is, heeft de realiteit van democratie allang zijn ware gezicht laten zien. De belangen van de moslims worden niet beschermd door een paar zetels in de Tweede Kamer te behalen. Toen de moskeeën ondervraagd werden over hun buitenlandse financiering, heeft de partij Denk ook deelgenomen aan het onderzoek tegen de moskeeën. Het is alleen daarbij gebleven, ook de motie om buitenlandse financiering van moskeeën verder te onderzoeken is daarna unaniem en dus ook door Denk aangenomen. Tegelijkertijd zien wij moskeebesturen letterlijk een stemadvies uitbrengen om op Denk te stemmen!

 Het belangrijkste in het leven van een Moslim is zijn Islam. Zijn identiteit wordt bepaald door Islam en dus zou die ook beschermd moeten worden op islamitische wijze. Dat zal door partijen als Nida absoluut niet het geval zijn. De islamitische waarden worden ondergeschikt aan de westerse waarden waardoor zij in feite een seculiere westerse partij zijn die Islamitische leuzen gebruiken als slogan voor hun campagne.

 De Moslim moet dus waakzaam zijn voor dit soort partijen en initiatieven die op korte en lange termijn de Islamitische identiteit van de moslims in Nederland begraven. Men heeft vaak als tegenargument dat de oproep om niet te stemmen betekent dat men niet wil deelnemen aan de samenleving. Maar die twee staan totaal los van elkaar en het bewijs hiervoor is dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking niet stemt en toch onderdeel is van de samenleving.

 Het wantrouwen in het democratisch systeem is tegenwoordig merkbaar vanwege de diepe crisis waarin Nederland en de rest van de wereld zich in bevindt. De bevolking is bij iedere crisis, zoals de economische crisis van 2008, en de huidige crisis getuige van hoe de Kapitalistische elite onvoorwaardelijk gesteund wordt terwijl de rest van de bevolking moet opdraaien voor de economische en sociale schade. 

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland

Deel op social media

De officiële meningen van Hizb ut Tahrir zijn die welke zijn opgenomen in verklaringen in naam van de verschillende provinciale bureaus (Wilajaat), de verschillende media bureaus van Hizb ut Tahrir, en de verklaringen van de officiële woordvoerders en media vertegenwoordigers van Hizb ut Tahrir. Enige andere verklaring, zelfs als deze gepubliceerd is op officiële websites of in magazines, is de mening van de auteurs van de artikelen en niet de van Hizb ut Tahrir. Toestemming is gegeven om alles wat gepubliceerd is door Hizb ut Tahrir of de websites van Hizb ut Tahrir te kopiëren, citeren of publiceren, op voorwaarde dat het citaat trouw blijft aan de betekenis, zonder selectieve citaten welke de betekenis vervormen of welke een onjuiste interpretatie portretteren, en op voorwaarde dat het citaat wordt toegeschreven aan de bron.

Hizb ut Tahrir | Nederland