TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Frans manifest tegen antisemitisme is een manifest tegen Islam en de moslims

Centraal 
Media Bureau

   
H. 11 Sja'baan 1439 Nummer: M1439
M. 27-04-2018


Nieuws en Commentaar

Nieuws: 

Een manifest welke oproept tot urgente acties, tegen de opkomende golf van antisemitisme in Frankrijk, werd gepubliceerd door de Franse krant Le Parisien. Geschreven door medeoprichter van Charlie Hebdo, Philippe Val en ondertekend door invloedrijke personen, zoals de voormalige president Nicolas Sarkozy, voormalig premier Manuel Valls en acteur Gerard Depardieu. Het document belicht een recentelijke stortvloed van gewelddadige antisemitische aanvallen. “Antisemitisme is niet slechts een joodse aangelegenheid, het gaat iedereen aan”, vermeldt de brief waarin vervolgens wordt gezegd: “in onze recente geschiedenis, zijn elf Joden geliquideerd – waarvan sommigen gemarteld – door radicale islamisten, simpelweg omdat zij Joods waren.” (Bron: euronews)

Commentaar: 

De Franse elite van onder de intellectuelen en prominente figuren, hebben een manifest geschreven en ondertekend, waarin verklaard wordt dat Joden het slachtoffer zijn van antisemitisme. Hierin staat dat antisemitisme aangewakkerd wordt door Islam en de moslims, en dat de islamitische teksten die oproepen tot geweld tegen Joden, christenen en andere niet-moslims, geëvalueerd moeten worden door islamitische theologen die deze vervolgens als ouderwets dienen te duiden.

Dit manifest verscheen als reactie op de moord van een 85-jarige Joodse vrouw, genaamd Mireille Knoll. Alhoewel de motieven van de daders niet duidelijk waren, deden er vanaf het begin van deze zaak al speculaties de ronde, dat het om een antisemitisch haatdelict ging. Een overlevende van de Holocaust, vermoord door moslimmannen die een aantal Arabische leuzen scandeerden, kon voor hen slechts één ding betekenen: antisemitisme.

Daarnaast werd er een massale mars georganiseerd door het CRIF, een Joodse koepelorganisatie, bestaande uit Joodse verenigingen, om te protesteren tegen deze moord. Niemand minder dan premier Edouard Philippe, naast andere prominente figuren, namen deel aan deze “Witte Mars”. Emmanuel Macron, president van Frankrijk, woonde zelfs de begrafenis bij. Deze zaak evolueerde hierdoor naar een nationaal paradigma, in de vorm van een antisemitisch haatdelict, aangewakkerd door moslims met islamitische motieven.

Zelfs als we ervan uit zouden gaan dat de motieven van deze mannen werden gevoed vanuit antisemitisme, dan nog zou deze misdaad behandeld en beoordeeld moeten worden als een individuele daad. Niet als een daad van de moslimgemeenschap, noch een daad vanuit Islam als religie zijnde. Het gevolg is dat de media en de Franse autoriteiten, woede en haat tegen Islam en moslims hebben aangewakkerd. De relatie die zij met haar moslimminderheid had, welke al fragiel was, is onder nog meer druk komen te staan.

De antisemitismekaart is door de Franse autoriteiten dus succesvol gespeeld, zelfs al heeft zij hiervoor geen solide basis en is dit in contradictie ten aanzien van eerdere rapporten rondom antisemitisme. Zo viel te lezen in een publicatie van de overheid in 2017, opgesteld door het  “Israëlische” ministerie van Diaspora Zaken, dat het aantal antisemitische aanvallen in Frankrijk, tussen 2015 en 2016 gedaald is met 63,6 procent!

Antisemitisme is een probleem in Frankrijk; we moeten niet het grote aandeel dat Franse nationalisten en de rechtse politiek hebben rondom deze kwestie, vergeten. Het feit dat de politieke partijen La France Insoumise en Front National van Marine Le Pen, partijen uit respectievelijk extreemlinkse en extreemrechtse hoek, niet welkom waren bij de mars, is een indicatie van de sentimenten van de Franse bevolking jegens de Joden. De voorzitter van het CRIF, Francis Kalifat zei dan ook het volgende: “De grote aantallen antisemieten bij zowel extreemlinks als extreemrechts, hebben ertoe geleid dat de komst van deze partijen (bij de mars) onacceptabel was.”.

Dus het linken van antisemitisme, wat een bestaand probleem is in Frankrijk, aan Islam en moslims, is een sluwe poging om deze gevoelige sentimenten te legitimeren en verdere druk te zetten op de moslimgemeenschap, in de hoop hen te assimileren.

Tot nu toe heeft de zogenaamde “neutrale” houding van het secularisme jegens alle religies in de maatschappij, wederom bevestigd dat dit niets meer is dan een illusie zonder enige realiteit. Dit terwijl haat en angst tegen Islam, categorisch wordt aangemoedigd en de aanvallen tegen moskeeën en moslims in Frankrijk, toenemen. De Franse overheid spendeert €100 miljoen aan het bestrijden van racisme en in het bijzonder, antisemitisme, waardoor Joodse winkels, scholen en synagogen worden beveiligd.

Daarnaast was het ook geen verrassing dat de hoofdeis uit het manifest, gericht was op moslimtheologen, waarbij van hen wordt geëist dat zij de betekenissen van de teksten in de Koran en Ahadith rondom geweld, moeten veranderen conform hun kwade verlangens. Een “Franse” Islam wordt sterk aangemoedigd en gepromoot. Niet door ideeën te weerleggen met andere ideeën, maar door gebruik te maken van repressie, angst en verdraaiingen.

De wieg van het liberale secularisme, die ooit denkers en intellectuelen voortbracht (die in staat waren de massa te beïnvloeden met hun intellectuele raamwerken over hun nieuwe geadopteerde wereldvisie), heeft redenatie gelaten voor wat het is en is teruggevallen op het gebruik van sluwe manipulatie om minderheden te onderdrukken.

Secularisme is dood; dat is duidelijk. Niet alleen voor de moslims die erdoor onderdrukt worden, maar ook de denkers en intellectuelen die er niet langer in geloven.

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاء مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ

“De vijandschap is via hun monden zichtbaar geworden, en wat hun borsten verbergen is nog erger.” [VBK Soera Alie-Imraan, vers 118]

Geschreven voor het Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir (door Okay Pala)

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir NederlandAlgemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië