×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

O, gij die gelooft, geeft gehoor aan Allah en de Boodschapper wanneer Hij u roept, opdat Hij u leven moge geven

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ 

O, gij die gelooft, geeft gehoor aan Allah en de Boodschapper wanneer Hij u roept, opdat Hij u leven moge geven.

De ontvlamde crisis waarvan de eerste vonken teruggaan tot 17-12-2010 in het stadje Sidi Bouzid, het centrum van een van de vergeten gouvernementen in het midden van het land, en waarvan de vlammen de rest van de steden van het gouvernement hebben bereikt, en tevens een protestreactie hebben teweeggebracht in de belangrijkste Tunesische steden, en voorafgaand aan deze protesten de voorvallen die zich hebben afgespeeld in Al-Hawd Al-Manjami in 2008 en de voorvallen die zich hebben afgespeeld in Ben Kerdaan in 2010, tonen allemaal de verwaarlozing van het eerwaardig waarnemen van de zaken van de mensen door het regime aan, de waarneming van zaken die Islam een voorgeschreven rechtvaardige richting heeft gegeven.

En we hebben kunnen zien, en zien nog steeds het onrecht van het machtswellustlende regime, en hoe ze de mensen hebben onderdrukt middels tirannieke repressie en onderdrukking, en loze beloften. En na 12 dagen heeft het gezicht van het regime zich laten zien, en heeft gezegd dat hij bepaalde zaken voor hen heeft geregeld, maar heeft geen belofte gedaan hen een eerbiedwaardig bestaan te bieden, en pleit hen geduld te hebben en te wachten op hetgeen hij beloofd heeft aan maatregelen en reeds 23 jaar heeft geïmplementeerd, wat niet zal worden gerealiseerd en niet tot resultaten zal leiden.

Vervolgens heeft hij een ieder gedreigd die ook maar de gedachte heeft te protesteren. En hij heeft zijn propaganda apparaat zijn "grootse verdiensten" al uitschreeuwend breed laten uitmeten, en iedere tegenstander van hem vervloekt.

Dit regime heeft Islam reeds lang de rug toegekeerd, en heeft zich in de schoot geworpen van het ongelovige koloniale westen, en haar dictaten en voorschriften geaccepteerd zonder ervan af te wijken, daarbij claimend dat dit ons aan het voorfront van de ontwikkelde staten zal brengen, en pronkend dat de internationale instituties en de Europese staten getuigen dat Tunesië dit heeft gerealiseerd en haar daarom prijzen. Het regime beseft niet dat deze instituties niets anders dan haar eigen systeem prijzen en dat de regels die ze aan onze landen voorschrijven zijn opgesteld in het belang van haar ondernemingen, die enkel naar ons land en alle landen van de moslims zijn gekomen om onze rijkdommen te benutten en om de energie van onze jongeren weg te laten vloeien die door dit misdadige regime zijn gemanipuleerd middels een corrupt onderwijssysteem dat heeft gefaald en dat is opgelegd door het IMF in ruil voor leningen die zwaarder zijn dan onze ruggen kunnen torsen.

 

Geachte Moslims,

Het is voor eenieder met ogen nu duidelijk dat het onrechtvaardige verrotte kapitalistische systeem inherent is aan het voortbrengen van scherpe crises en armoede om de rijkdom in handen van een kleine kliek te verankeren. En het is vanzelfsprekend geworden dat het IMF en haar voorschriften en afgevaardigden, die praktisch onze landen niet verlaten, en de eisen en dictaten van de Europese unie de bron zijn van de crises en de verpaupering, waar dezen ook maar toeslaan. En zij veroorzaken de rampspoed voor de landen en volkeren, voor welke richting dezen dan ook kiezen.

Werkeloosheid, lastige levensomstandigheden, slechte waarneming van zaken van de mensen, de corruptie van degenen die de pijlers vormen van het regime, het sussen van de stem, het ontnemen van de inkomsten van de mensen, de machtswellust ten koste van de mensen, de steekpenningencultuur, het nepotisme, het opportunisme, en andere verschijnselen, zijn niets anders dan de uitingsvormen van een kwaadaardige ziekte en de manifestatie van de aanwezigheid van een verleidende duivel, die van kleur en vorm weet te veranderen naar gelang de situatie. En wat onze landen, onze familieleden, onze jongeren heeft getroffen (sinds de Fransen ons hebben gekoloniseerd tot vandaag de dag) is niets ander dan het kwaadaardige fruit van de implementatie van het verkeerde, corrupte, tegenstrijdige aan het credo van Islam, zijnde kapitalistische ideologie. En Allah’s Woord is Waarheid, want Hij (swt) zegt:

 

ومَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

“Doch degene die zich van Mijn gedachtenis zal afwenden, zal in benarde omstandigheden leven en op de Dag der Opstanding zullen Wij hem blind doen opstaan." (VBK soera Taa Haa 20, vers 124)

 

Laat u zich daarom niet verleiden door de aan u voorgestelde oplappende maatregelen, zij zijn niets anders dan smeekbeden en afleidingen; als dezen al slagen dan zijn dezen niets meer dan maatregelen om de woede voor een bepaalde tijd weg te nemen, en zullen de crises ongetwijfeld wederkeren zoals zij zich in het verleden hebben gemanifesteerd.

 

Geachte Moslims,

U heeft een Aldoordringende Alkennende Schepper die weet wat goed is voor u:

 

ألا يعلمُ منْ خلق وهو اللّطيف الخبير

“Zou Hij Die schiep niet alles weten? Hij is Aldoordringend, Alkennend.” (VBK soera Al-Molk 67, vers 14)

 

U heeft een Barmhartige Schepper die u niet verloochent noch laat dwalen; hij heeft op uw profeet Mohammed (saw), Barmhartigheid en Zijn leiding in de vorm van een systeem neergezonden dat indien u deze volgt u geen vermoeiing of dwaling zal brengen. Allah (swt) zegt in zijn boek:

 

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَى

En indien er leiding van Mij tot u komt dan zal een ieder die Mijn leiding volgt, noch dwalen noch ongelukkig zijn." (VBK soera Taa Haa 20, vers 123)

 

De grootse Islam met zijn Goddelijke, rechtvaardige oordelen die voortkomen uit zijn zuivere schone credo, is de enige die de essentiële zaken van zowel het individu als de groep kan waarborgen, en enkel Islam is de garantie die afrekent met de armoede, werkeloosheid, en corruptie. In een staat die de Islam daadwerkelijk implementeert is de heerser daadwerkelijk een zaakwaarnemer van de zaken van de mensen die niet hiervan wordt afgeleid door andere zaken. Hij zal niet eten voordat de kinderen van de moslims hun honger hebben gestild. Moge Allah (swt) Al-faroeq Omar Ibn Al-Khataab zijn ziel erbarmen schenken toen hij in het jaar van droogte de gelofte afnam om geen voedsel tot zich te nemen voordat hij de jongste onder de moslims had gevoed.

En hij zal niet rusten voordat de zonen van de moslims niet meer schreeuwen als gevolg van de tirannie en onrecht van de gouverneurs en verantwoordelijken. En hij zal niet in zijn paleis slapen terwijl de zonen van de moslims zich vluchtend in zee storten, terwijl anderen door de onderdrukking zich in vuur verbranden, en anderen door zijn handlangers worden geslagen en geketend.

De oplossing is in de grootse Islamitische staat waarin geen immuniteit bestaat voor noch leider noch onderdaan. De staat waarin de Khalifa van de moslims ter verantwoording wordt geroepen en wordt berecht door de rechter van Madhalim, zowel hijzelf als zijn gouverneurs en zijn assistenten, indien zij onrecht plegen, of de goddelijke oordelen verloochenen, of de zaken van de mensen verloochenen, een staat waarin de soevereiniteit van Allah boven iedereen staat. Allah zegt:

 

 إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ وَلا تَكُنْ لِلْخَائِنِينَ خَصِيمًا

“Wij hebben u waarlijk het Boek (de Koran), dat. de waarheid bevat, nedergezonden, opdat gij tussen de mensen zoudt richten door hetgeen Allah u heeft onderwezen. En wees geen pleiter voor de oneerlijken.” (VBK soera An-Nisa 4, vers 105)

 

Wij van Hizb ut Tahrir roepen u op en nodigen u uit omdat de tijd rijp is om werkelijk voor Allah (swt) op te staan, om enkel Hem te aanbidden en niemand te gehoorzamen behalve Hem, en niets te volgen behalve wat Hij ons heeft toegestaan, en het corrupte kolonialisme samen met zijn agenten met wortel en tak te ontwortelen uit onze landen, en wel zodanig dat zij nooit meer terugkeren. En het is de hoogste tijd geworden voor een ieder met visie onder jullie, om te zien dat de essentiële oplossing voor de situatie waarin dit regime ons heeft gebracht, ligt in het samenwerken met ons om de Khilafa ar Rasjida staat te herstichten, waarin ons land samen met de andere landen van de moslims onder de schaduw van haar vlag zullen voortgaan.

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُـوا اسْتَجِيبُـوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُـولِ إِذَا دَعَـاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُـوا أَنَّ اللَّهَ يَحُـولُ بَيْنَ الْمَـرْءِ وَقَلْبِـهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَـرُونَ

“O, gij die gelooft, geeft gehoor aan Allah en de boodschapper wanneer Hij u roept, opdat Hij u leven moge geven en weet, dat Allah tussen een man en zijn hart komt en dat Hij het is tot Wie gij zult worden vergaderd.” (VBL soera Al-Anfaal 8, vers 24)

 

Hizb ut Tahrir Tunesië

 

28 Moeharram 1432 H.

Overeenkomstig 03- 01- 2011

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië