×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 574 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Verklaring van Hizb ut Tahrir Groot-Brittannië aangaande de Westerse interventie in Libië

 

Moslims in Libië, zoals die in Egypte, Tunesië, Syrië, Bahrein, Jemen, Algerije en Saoedi-Arabië, hebben antwoord gegeven aan de Hadith van de Profeet Moehammad (saw) welke zei ‘‘De beste Jihad is het woord van waarheid spreken tegen een tiranniek heerser’’. Waar wij in de afgelopen weken getuigen van zijn geweest is het begin van het einde van de tirannieke regimes. In de context van verzoeken om Westerse interventie zouden wij de volgende punten willen maken:

 

1.       Wij, zoals de Moslims van Libië, willen het einde zien van het regime van Gaddafi en een eind aan zijn moord.

2.       Nochtans, verzetten wij ons sterk tegen de Britse, Franse en Amerikaanse interventie in de Moslim landen. Deze landen zijn de koloniale krachten die deze tirannen voor decennia steunden om hun belangen in onze landen veilig te stellen. Deze regimes werden ontworpen in Londen, Parijs en Washington. Het zijn de Westerse machten die hen legitimiteit gaven en hen de munitie verkocht hebben die zij nu tegen de mensen gebruiken. De humanitaire rechtvaardigingen voor interventie zijn niet meer dan een rookgordijn om hun lelijke materiële belangen te verbergen. Het zou verraad zijn van het bloed dat door hen gevloeid heeft, van hen die martelaren zijn geworden in deze revoluties, als zij worden gekaapt en het resultaat het behoud van dezelfde koloniale orde is die de Westerse hegemonie in de Arabische wereld handhaaft.

3.       Dit meest recente militaire avontuur in Libië in naam van ‘bevrijding’ van de Libische mensen van de moordenaar Gaddafi moet in zijn ware koloniale context worden gezien - proberen om ervoor te zorgen dat degene die Libië overneemt ervoor zorgt dat Libië onder Westerse koloniale invloed zal blijven. Geen enkele dosis van gepraat over humanitaire waarden en vrijheid, VN resoluties en een coalitie met inbegrip van de despoten van de Arabische Liga zal het geheugen wissen van de wreedheden begaan door deze machten in Irak en Afghanistan.

4.       De problemen van de Moslimwereld moeten door de Moslims worden opgelost. Wij hebben anderen te lang toegestaan om zich in onze zaken te mengen. Wij roepen de Moslim strijdkrachten in het gebied op om hun verplichtingen op zich te nemen en de mensen van Gaddafi en zijn vrienden te bevrijden. Met een kracht van meer dan 450.000 is het Egyptische leger meer dan geschikt om het moorden en verwondingen door Gaddafi te beëindigen. Als het Saoedi-Arabische leger Bahrein kan ingaan om de tiran daar te beschermen, waarom kan het dan niet komen voor de redding van de inwoners van Libië? Als de despoten van de Arabische Liga tot een resolutie van een no-fly zone kunnen komen, waarom zijn zij dan niet bekwaam genoeg om met hun legers Libië in te gaan en het te bevrijden? Waarom hebben zij dezelfde krachten uitgenodigd die honderdduizenden doden in Irak veroorzaakten?

5.       De echte kwestie voor de Moslims is de verwijdering van deze incompetente marionettenheersers en hun regimes en om hen met een oprecht aansprakelijk Islamitische leiderschap te vervangen, die de ruggengraat zal hebben om de problemen van de Moslim wereld zonder de behoefte aan Amerika, Groot-Brittannië of een andere Westerse macht op te lossen.

6.       Wij verzoeken alle Moslims die geïnspireerd zijn geraakt door de buitengewone moed en determinatie van de mensen in deze revoluties om voor echte verandering te werken die slechts door het herstellen van een Islamitische Khilafah Staat kan komen - een staat die de Moslim wereld zal verenigen, welke een aansprakelijk leider zal hebben die marteling en onderdrukking van zijn critici zal beëindigen, die de natuurlijke rijkdommen in onze landen zal terugkeren naar publieke handen en de rechten van minderheden en vrouwen zal verzekeren zoals die in de Islamitische Sjari’a worden vastgelegd. Dit is de Staat die de aspiraties van de mensen zal realiseren en het gebied van tirannie en kolonialisme zal bevrijden.

 

Hizb ut Tahrir

Groot-Brittannië

14 Rabi oeth Thaani 1432

19 Maart 2011

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië