TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Rusland is de terrorist en niet de vrome moslima Jannat Pespalova

 

Hizb ut Tahrir
Rusland

   
H. 13 Djoemada II 1439 Nummer: 1439/08
M. 01-03-2018

Rusland is de terrorist en niet de vrome moslima Jannat Pespalova

Heden ten dage zitten honderden moslims vast in Russische gevangenissen, vanwege hun deelname aan het werk van Hizb ut Tahrir. Ze worden valselijk beschuldigd van “terrorisme” en zij baseren zich op de schaamteloze beslissing van het Hooggerechtshof (in 2003) om Hizb ut Tahrir als terroristische organisatie te classificeren. Door deze unieke beslissing, werd de islamitische politieke partij een “terroristische” partij. Terwijl de Russische wetgeving ten aanzien van de partijleden steeds strenger werd, werden er tegelijkertijd aanklachten verzonnen. Deze aanklachten waren niet gebaseerd op de wetten met betrekking tot “fundamentalisme”, zoals deze staan beschreven in de grondwet, maar op wetten met betrekking tot “terrorisme. Straffen kunnen hierdoor oplopen tot 20 jaar gevangenisstraf.

De toepassing van deze “wetten” heeft in alle regio’s van Rusland, inclusief Sint-Petersburg, geleid tot vervolging, waardoor tientallen da’wah-dragers de afgelopen jaren zijn gearresteerd. Op 24 november hebben de veiligheidsdiensten de echtgenote gearresteerd van één van de gevangenen, die al 12 jaar gevangenisstraf tegen zich heeft horen eisen. Zijn naam is Issa Rahimov, lid van Hizb ut Tahrir. Issa’s vrouw, van Russische komaf, keerde terug naar Islam en veranderde haar naam van Ala naar Jannat Pespalova. Ze werd gearresteerd vanwege haar werk voor Hizb ut Tahrir en werd de gevangenis ingegooid waar de criminelen worden vastgehouden. In januari (2018) werd besloten om de gevangenisstraf van deze zuster te verlengen met twee maanden, wat betekent dat zij in de Russische gevangenis zal blijven tot 16 maart 2018. Tevens de datum van de volgende hoorzitting. Allah (swt) zegt:

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ

“Vijandschap is via hun monden zichtbaar geworden, en wat hun borsten verbergen is nog erger. Voorzeker, wij hebben de tekenen voor jullie duidelijk gemaakt, indien jullie nadenken.'' [VBK Soera Ali-Imraan, vers 118]

Zij beschuldigden deze kuise zuster en haar echtgenoot van “terrorisme” en namen haar gevangen, omdat zij volgens de artikelen van de grondwet werkte met de islamitische politieke partij Hizb ut Tahrir. Alsof de woorden “Islam” en “politiek” een misdaad zijn geworden! Rusland is altijd een vijand van Islam en de moslims geweest; van de deelname aan een front tegen de Ottomaanse Khilafah, het doodbombarderen van ouderen en kinderen in Syrië, het verbieden van islamitische boeken, tot het arresteren van onschuldige moslims.

Sommige documenten die de afschuwelijke vervolging van moslims in Rusland tonen, worden nog steeds bewaard. In het Sverdlovsk Staatsarchief, is informatie te vinden over het bevel om Kisanbek Pairasov, die 60 jaar oud is, te doden vanwege het terugkeren naar Islam, na dwangmatig bekeerd te zijn tot het christendom.

In het document uit 8 februari 1739 staat: “… omdat zij 3 keer ontsnapte en omdat ze nog steeds een christelijke voortvluchtige is en bekeerde tot Islam, wordt zij ter dood veroordeeld middels verbranding.” Op 14 maart van datzelfde jaar, ondertekende generaal Swimunov een besluit aangaande een zaak van de “Bashkir” vrouw, die christen werd en de naam Katrina werd gegeven. Zij vluchtte drie keer in Baskhiria, omdat ze het christendom had verlaten en terugkeerde naar islam. Zij werd hierdoor ter dood veroordeeld middels verbranding. Dit ter afschrikking van anderen, zij die hetzelfde doen zouden in de toekomst op een dergelijke wijze gestraft worden” (Bron: Sverdlovsk Oblast Staatsarchief (F 24.p.1.d.818.S.243).

Dit was een oudere vrouw die levend werd verbrand op het centrale plein in de stad Jekaterinaburg, een maand nadat ze werd veroordeeld. Allah (swt) zegt:

وَلاَ يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىَ يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُواْ

''En zij zullen nooit ophouden met jullie te bestrijden, totdat zij jullie van jullie godsdienst hebben afgebracht.'' [VBK Soera al-Baqara, vers 217]

Vandaag de dag, net als wat er honderden jaren geleden gebeurde; vervolgt Rusland de moslims vanwege hun credo, zij verhinderen de verspreiding van Islam onder het Russische volk. Men strijdt tegen jonge moslimvrouwen die de hoofddoek dragen in scholen en instituten, opdat anderen hun voorbeeld niet zullen volgen. Degenen die de Islam aanhangen voelen zich buitengesloten. Dit verklaart waarom Pespalova werd beschuldigd van het verrichten van “terroristische” daden. Het doel van deze duidelijke leugen is om te voorkomen dat mensen de Islam zullen omarmen, door hen angst aan te jagen en om hen weg te houden van de ideeën van Hizb ut Tahrir, de islamitische politieke partij.

Dit jaar werden drie vrouwen onder huisarrest geplaatst in Tatarstan, vanwege aanklachten op grond van het uitvoeren van “terreurdaden’’, namelijk het werken voor Hizb ut Tahrir. De dossiers die tegen hen gebruikt worden, bevatten informatie over het organiseren van zittingen waarin zij praten over Islam en dit is natuurlijk geen misdaad. Echter concludeerde de linguïst die gedurende de bijeenkomsten naar hun lezingen luisterde, dat sommige verzen en overleveringen (ahadieth) die naar voren kwamen tijdens de zittingen, dezelfde verzen en overleveringen zijn die in de boeken van Hizb ut Tahrir te vinden zijn. Blijkbaar is dit genoeg, volgens hen, om hen te beschuldigen van terreurdaden!

Alle beschuldigde moslimvrouwen in deze zaak (in Tatarstan), hebben Rusland verlaten om zich te ontdoen van deze terreuraanklacht. Maar onze zuster Jannat (Ala) Pespalova, zit al bijna twee maanden voor niets achter de tralies, tezamen met echte criminelen. Enkel omdat zij getuigde: “mijn heer is Allah en er is geen god naast Allah.”

Rusland is een vijand van de islamitische Oemma en gedraagt zich net als de Qoeraisj die de oproep van onze nobele Boodschapper (saw)  blokkeerde. Ook Rusland denkt dat zij in staat is de verspreiding van de waarheid te stoppen, maar Allah (swt) zegt:

يُرِيدُونَ أَن يُطفِئواْ نُورَ ٱللَّهِ بِأَفوَٰهِهِم وَيَأبَى ٱللَّهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُۥ وَلَو كَرِهَ ٱلكَٰفِرُونَ

“Zij willen het licht van Allah met hun monden dove, maar Allah laat niets toe, behalve dat Zijn licht vervolmaakt wordt, ook al hebben de ongelovigen hier een afkeer van.'' [VBK Soera At-Tawba, vers 32] 

Het beste antwoord ten opzichte van de Russische acties tegen de zwakke moslimvrouwen, is werken met Hizb ut Tahrir om de rechtgeleide Khilafah, volgens de methodiek van de Profeetschap te realiseren. Alle moslims die onderdrukt worden vanwege hun Dien, hebben het schild nodig welke wordt benoemd door de Profeet (saw):
 
«إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتِلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ»

“Voorzeker, de Imam is een schild waarachter wordt gevochten en waardoor men wordt beschermd”.

Enkel door het herstellen van dit beschermende schild, kunnen we iedereen stoppen die het maar in zijn hoofd haalt om het leven of de eer van de dochters van de islamitische Oemma aan te vallen.

O moslims, we nodigen jullie uit te werken voor Hizb ut Tahrir volgens de methode van de Profeet (saw), teneinde de staat te vestigen. Dit is het rechte pad om de tevredenheid van Allah (swt) te verkrijgen. Het herstellen van de islamitische heerschappij ontdoet de moslims van de wetten van Koefr en het kwaad van de onderdrukkende regimes. Allah (swt) zegt:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

“O jullie die geloven, geef gehoor aan Allah en aan de Boodschapper wanneer hij jullie oproept naar datgene wat jullie tot leven brengt. En weet dat Allah tussen een persoon en zijn hart kan komen en dat jullie waarlijk tot Hem verzameld zullen worden.” [VBK soera Al-Anfaal, vers 24]

O Allah, we vragen U om over zuster Jannat te waken en haar te zegenen. En we vragen u om haar echtgenoot en alle moslims bij te staan, die gevangen worden gehouden in de gevangenissen van tirannen, zonder een misdaad te hebben gepleegd. En de onderdrukte moslims omdat zij de oproep tot Islam dragen. Oh Allah, we vragen u om de dag dichterbij te brengen, waarop de moslims de islamitische heerschappij op aarde terugbrengen, met Uw hulp. En we degenen bestraffen die de dochters en zonen van onze nobele Oemma hebben aangevallen. O Allah accepteer onze smeekbeden. Amien.

                                                                     Media Bureau Hizb ut Tahrir Rusland

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië