×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Nederland

   
H. 11 Moeharam Nummer: Afg 1433
M. 06-12-2011

De kolonialistische indringers zijn vastberaden om een sektarische crisis in Afghanistan te lanceren

Op dinsdag 6 december, toen een groot aantal mensen in het heiligdom van Abul Fazl bezig waren om de tiende van Moeharam (Asjoera) te herdenken, doodde een bloedige bomaanslag ongeveer 58 mensen en raakten er meer dan 150 gewond in het Murad Khani gebied van Kabul. Een gelijkaardig tragisch incident vond eveneens plaats in Mazar.


Met dit nieuw ontwikkelende fenomeen, zouden de inwoners van Afghanistan de volgende punten ernstig moeten overwegen;


De Moslims van Afghanistan zouden zich eerst moeten afvragen, waarom hebben er tot nu toe nog nooit dergelijke incidenten plaatsgevonden? Wie zit achter al deze bomaanslagen in Irak en Pakistan? En wie profiteert ervan? Het is zeer duidelijk dat de kolonialistische krachten, hun geheime agentschappen en huurlingen achter al deze brutale handelingen zitten. Het beste voorbeeld om dit te bewijzen is het bestaan van Blackwater en DynCorp in Irak, welke door de CIA gecontracteerde bedrijven zijn, waarmee zij al deze sektarische crises in Irak en andere landen creëren. Lashkare Jhangwi – welke de verantwoordelijkheid eist - is een kolonialistisch ontwerp, omdat Lashkare Jhangwi het geesteskind van de Pakistaanse inlichtingendienst is, waarvan het doel is om een sektarische splitising tussen Moslims te creëren naast alle andere problemen die wij onder ogen hebben moeten zien.
Verder bieden dergelijke afschuwelijke handelingen van terrorisme een mogelijkheid voor de kruisvaarders om de inwoners van Afghanistan te manipuleren, om te denken dat zonder hun bestaan dergelijke incidenten zullen plaatsvinden, waardoor de inwoners van Afghanistan zelf zouden beginnen te eisen dat het strategische pact wordt ondertekend.
Het is een bewezen feit dat er geen sektarische crises in Afghanistan waren en dat de daadwerkelijke oorzaak van dergelijke incidenten het bestaan van de kolonialistische kruisvaarders is, die een sektarische crisis in Afghanistan wil creëren als aanvulling op de nationale, stammen, taalkundige en andere splitsingen, om de inwoners van Afghanistan verder te verdelen en hen tegen elkaar op te zetten. Hierdoor zullen de inwoners van Afghanistan het echte probleem uit het oog verliezen, van de kolonialist die hun land binnenvalt en ze zullen opgesloten worden in deze kwesties.
Zowel Sjiieten als Soennieten vormen reusachtige gedeelten van de Islamitische Oemma en in de geschiedenis van de Islamitische Staat (Khilafah), beide leefden in vrede en kalmte, en droegen bij aan de ontwikkeling van de maatschappij. In de Islamitische landen vonden dergelijke incidenten plaats met de directe en indirecte betrokkenheid van de verraderlijke heersers, die met hun kolonialistische meesters hebben samengespannen om hun tronen te beschermen.
Het gebruiken van een Moslim om een andere te doden is absoluut Haraam en de dader zal Qisaas in deze wereld en hevige bestraffing in het hiernamaals onder ogen zien. Evenzo, als twee Moslims elkaar bevechten zonder enkele Sjari reden, zullen beide naar de hel gaan. Muhammad (saw) zei ‘het vervloeken van een Moslim is fisq en het doden van hem is Kufr’. Ook in een andere hadith, zei Hij (saw) ‘bekeer niet terug naar Kufr, door elkaar te doden, na mij’.


Ten slotte, condoleert Hizb ut Tahrir de families die hun geliefden hebben verloren in dit tragische incident en vraagt Allah (swt) om hen geduld in deze moeilijke tijden te geven. Voorts vragen wij de Moslims van Afghanistan om niet voor de plotten van de kolonialisten te vallen; voorzeker willen zij profiteren van dergelijke misdadige handelingen. Voorzeker, geven zij geen waarde aan het menselijke leven, door het zijn van Moslims weten wij wat onze geliefde Profeet (saw) zei ‘Bij Allah (swt) is de waarde van het bloed van Moslims meer waard dan de gehele wereld’. (Ibn Maadjah)

Daarom, vragen wij dat alle verschillende Islamitische rechtsscholen geduldig blijven en al hun inspanningen en energie tegen de kruisvaarders gebruiken die achter al deze afschuwelijke handelingen zitten en dat zij hard zouden moeten streven om de Islamitische Khilafah opnieuw te vestigen die ons uit de klauwen van de kolonialisten zal nemen en de Oemmah onder de vlag van Islam en onder het enkele leiderschap van de Khilafah zal herenigen.

 

Media Bureau Hizb ut Tahrir Afghanistan

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië