×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau 
Afghanistan

   
     
 

Een verklaring van Hizb ut Tahrir Afghanistan naar aanleiding van de Afghaanse verkiezingen

 

Heeft Hizb ut Tahrir jullie niet van te voren gewaarschuwd om niet deel te nemen aan de verkiezingen, welke niet alleen verboden zijn maar tevens enkel ten dienste van het Westen? Heeft Hizb ut Tahrir jullie niet van te voren verteld dat het ongelovige Westen jullie enkel loze beloftes verkoopt omtrent jullie recht om te stemmen, terwijl in werkelijkheid keuze van de president vastgesteld wordt door het hoofd van de ongelovige Westerse kolonialistische landen? Heeft Hizb ut Tahrir jullie niet gewaarschuwd om dit niet Islamitische "democratische" systeem te verwerpen en deze niet te legitimeren door hieraan deel te nemen? Hebben de kandidaten in de loop van de verkiezingen dan gedacht dat de Woorden van Allah (swt) niet voor hen gelden? Allah, de Almachtige, zegt:


"Zien zij niet, dat zij elk jaar één- of tweemaal op de proef worden gesteld? Toch tonen zij geen berouw noch trekken zij er lering uit?" (Zie de vertaling van de betekenissen van de Koran, soera At Tauba 9, vers 126)

Hizb ut Tahrir doet geen wonderbaarlijke voorspellingen. Maar door een correct begrip van de politieke realiteit van Afghanistan tot stand te brengen, en deze realiteit te koppelen aan de Islamitische ahkaam (regelgevingen), stelt zij oplossingen voor problemen voor die voortkomen vanuit Islamitische ‘aqieda.

Op dinsdag 20 oktober 2009 stond Hamid Karzai zij aan zij met de Amerikaanse senator John Kerry en de gedelegeerde van de Verenigde Naties Kai Eide, wiens aanwezigheid aanduidde dat het Westen intensief lobbyde om de weken van politieke verlamming op te lossen.

Slechts rond de 12% van de Afghaanse bevolking heeft haar stem uitgebracht in dit niet-islamitische proces, de rest van de bevolking boycotte het gehele proces. Het heeft de doelen van het ongelovige Westen in het land dus niet kunnen realiseren en zij begon het proces opnieuw voor andere belangen.

De vraag is dan, in termen van haar eigen bewering, is deze regering democratisch als slechts een marginaal percentage van de bevolking deel heeft genomen aan de verkiezingen? Het maakt niet uit of de lage opkomst te danken is aan angst of frustratie. De Afghaanse bevolking gelooft niet in democratie, en de kandidaten erin evenmin. De fraude is een duidelijke aanwijzing hiervoor. Wat kan men verwachten van het resultaat van de tweede ronde van de verkiezing? Ondanks dat het aantal mensen dat zal deelnemen aan het proces, zal het ongelovige Westen nooit toegeven dat het een regering is van en voor de minderheden. Waar worden de wensen van de rest van de bevolking behartigd? De belangen die als heilig worden beschouwd door de democraten. Waarom schenden zij dit? Zij geloven niet dat de mensen het verdienen om te leven in democratie. Dit omdat zij beseffen dat zij hier niet in geloven. Waarom houden jullie dan jullie zelf voor de gek?

De bevolking van Afghanistan moet beseffen dat de kolonialisten en de door hun geïnstalleerde regeringen en systemen enkel hun eigen belangen zullen behartigen. Zij zullen gebruik maken van de geostrategische positie van Afghanistan om hun eigen belangen te verzekeren. Zij zijn niet geïnteresseerd in het brengen van democratie, noch geloven de kandidaten hierin. Zullen jullie dan handelen op zo een manier dat jullie de doenya en de aachira verliezen? Daarom moeten jullie opstaan hiertegen en op jullie hoede zijn voor de ongelovigen die jullie zullen misleiden.

De Boodschapper van Allah (saw) heeft dit onderwerp aangekaart toen hij (saw) zei: "De gelovige wordt niet twee keer vanuit hetzelfde gat gestoken" (Boechari, Moeslim).

De fout van degene die deelnamen in de verkiezingen door hun kandidaten te nomineren en te stemmen heeft dit niet-Islamitische proces van verkiezingen van legitimiteit voorzien. Het heeft het ongelovige Westen de gelegenheid gegeven om haar legers te stationeren in Afghanistan en de wil van de minderheid op te leggen aan de meerderheid. Het heeft tevens Koefr geïmplementeerd over de moslims in Afghanistan, wat tegen hun eigen principes in gaat. Dit is wat Hizb ut Tahrir jullie van te voren had geadviseerd en dit is waarom de geheime dienst, geïnstalleerd door het Westen, de leden en sympathisanten van Hizb ut Tahrir heeft gearresteerd. Om hen ervan te weerhouden jullie de waarheid te openbaren.

O, jullie kandidaten!

Het zijn mensen zoals jullie die de grond klaar hebben gemaakt voor legitimering van het Westen om de Oemma te beroven van haar voorzieningen, het doden van haar zonen, het verkrachten van haar eer, het vernietigen van de thuislanden van de moslim en uiteindelijk het geven van de autoriteit over de moslims aan de ongelovigen. Waarom? Is het om slechts een beperkte tijd van zogenaamde macht te kunnen genieten en het vullen van jullie eigen zakken? De Boodschapper van Allah (saw) heeft jullie en de mensen zoals jullie aangesproken toen hij (saw) zij: "Het enige dat ik vrees voor mijn Oemma zijn dwalende leiders (die hen zullen doen laten dwalen)" en "Jullie verlangen naar het verkrijgen van leiderschap, dit terwijl jullie het voorzeker zullen betreuren en het reden zal zijn voor spijt op de Dag des Oordeels".

Dit zijn de handelingen van jullie en de mensen zoals jullie die de Oemma niet enkel heeft vernederd in deze wereld, maar tevens op de Dag des Oordeels. Dit is omdat jullie niet ervoor hebben gezorgd dat de autoriteit overeenstemt met hetgeen dat Allah, de Almachtige, heeft geopenbaard. De Boodschapper van Allah (saw) heeft gezegd: "Op de Dag des Oordeels zal elke verrader een vlag dragen zo groot als zijn verraad. De grootste vlag zal gedragen worden door de heerser die zijn volk verraad".

O jullie, de bevolking va Afghanistan die houdt van Islam!

Jullie probleem is niet een uniek probleem. Het is juist exact hetzelfde als de rest van de Oemma, die is gegijzeld door de verraderlijke regimes geïnstalleerd door dezelfde kolonialisten die jullie thuisland zijn binnen gevallen. Laat jullie stem horen tegen deze vernedering van door jullie Heer geopenbaarde Dien (ideologie) en werk voor de wederoprichting van de Khilafa. Dat is de enige oplossing voor alle problemen waarmee jullie worden geteisterd heden ten dage.

"En dan zal er Khilafa zijn volgens de methode van de Profeet" (Achmed).

Hizb ut Tahrir Afghanistan

2 Dhoel Qada, 1430

 

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië