×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 575 niet laden

TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

 

Media Bureau
Nederland

   
H. 24 Radjab 1432 Nummer: M1432/10
M. 25-06-2011

De eerste Khilafah Conferentie van Hizb ut Tahrir Europa in Amsterdam was een groot succes 


AMSTERDAM – Hizb ut Tahrir Europa heeft op zaterdag 25 juni 2011 in Amsterdam haar eerste Khilafah Conferentie met veel succes georganiseerd. Ongeveer 1000 mensen van verschillende landen bezochten de conferentie en de conferentiezaal was volledig bezet. Zij hebben allemaal een grote afstand afgelegd enkel omwille van Allah, om deze historische conferentie bij te wonen.

Er werden vijf toespraken in verschillende talen gegeven. Allen bespraken de opstanden in het Midden-Oosten en het verlangen van de mensen daar om te leven onder het Islamitische systeem. De eerste toespraak werd gegeven door de lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir in het Duitstalige gebied, Shaker Assem. De tweede toespraak werd in het Arabisch gegeven door Mohammed Abu Hishaam. Hierna was er een lange pauze waar de sjabaab in elke hoek met elkaar aan het bijpraten en discussiëren waren. Er was een adembenemende atmosfeer van Imaan en broederschap.

Na de pauze werden er toespraken gehouden in het Turks en Arabisch. In de Arabische toespraak werd er gesproken over de Syrische opstand, de tirannie van haar regime en het verlangen van de mensen naar rechtvaardigheid onder de vlag van Islam. Als laatst dankte de lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland Okay Pala de mensen voor hun komst. Hij gaf aan dat de terugkeer van de Khilafah zeer dichtbij is en hij moedigde iedereen aan om hard te werken voor de uiteindelijke overwinning van de Islamitische Oemma.

De conferentie werd afgesloten met doe’a (smeekbede), waarna alle mensen opstonden, de takbier roepte en schreeuwde ‘Khilafah, Khilafah!’ Met hun wijsvingers hoog in de lucht en met een harde stem verlieten zij het conferentiegebouw, schreeuwend ‘al oemma toeried Khilafah Islamiyya!’ (de Oemma wilt een Khilafah staat!)

Okay Pala

Lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hizb-ut-tahrir.info

Centraal Media Bureau van Hizb ut Tahrir

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië