Logo

Media Bureau 
Nederland

   
H. 08 Dhoel Qi'da 1437 Nummer: M1437/31
M. 11-08-2016

De nieuwe veiligheidspakketten in Europese landen zijn een aankondiging van de overgang naar politiestaten 

Alle Europese landen spreken vandaag de dag over veiligheidspakketten en maken nieuwe plannen voor wat de strijd tegen ‘terreur’ genoemd wordt. Zodoende zullen deze landen nieuwe veiligheidsmaatregelen doorvoeren, waaronder het opleggen van strenge controles op een groot aantal moslims en hun verenigingen, en het uitbreiden van de bevoegdheden van het politieapparaat en de geheime diensten om te kunnen afluisteren en arresteren. Deze zogenaamd nieuwe maatregelen zijn in realiteit helemaal niet nieuw. Het enige wat nieuw is hieraan is de alomvattende autoritaire en onderdrukkende hoedanigheid waarmee de moslims in hun geheel worden afgeschilderd als zijnde vijanden van de samenleving, welke onder controle moeten worden gebracht, om ze onschadelijk te maken. De realiteit is dus dat de maatregelen an sich niet nieuw zijn, wel nieuw is de scherpte ervan en het niveau van haar tirannieke onderdrukking. Het lijkt er bij de Europese politici op dat hun hoogmoed hen in de greep heeft en ze gedomineerd worden door hun haat voor de ander en hun gevoel van superioriteit. 

Zij hebben daarom hun politiek met betrekking tot de behandeling van de moslims en hun kwesties – in zowel binnen- als buitenland – verhoogd naar een heilige status welke niemand mag bekritiseren, herzien of veranderen. Volgens hun eigen retoriek staan zij volledig in het gelijk en zijn de moslims volledig fout. Deze politici nemen het heden noch het verleden in beschouwing en zij denken niet na over welke consequenties hun tirannieke veiligheidsmaatregelen veroorzaken, alhoewel deze maatregelen enorm gefaald hebben. Sinds de gebeurtenissen van 11 september 2001 spreken de Europese landen over de veiligheid en het verscherpen van de spionage, het uitbreiden van de politiemogelijkheden en het onderdrukken van de moslimgemeenschap. Hoeveel imaams zijn het land al uitgezet? Hoeveel scholen zijn er reeds gesloten? Hoeveel afluisterapparatuur is er tevoorschijn gekomen? Hoeveel moslimmannen en vrouwen zijn gearresteerd en uitgezet? Hoeveel onderdrukkende wetten zijn er nu al uitgevaardigd? Wat was het resultaat van deze politiek? Het resultaat was enkel falen, hetgeen erkend is door de politici. Het bewijs hiervoor zijn de huidige gebeurtenissen en de aankondiging van opnieuw nieuwe veiligheidspakketten.

Deze nieuwe tirannieke maatregelen welke de Europese landen voornemens zijn om te nemen zullen nooit het probleem oplossen, zullen nooit de relatie tussen de moslims en niet-moslims verbeteren en zullen nooit veiligheid teweegbrengen. Dit is omdat onderdrukking een opbouwende druk veroorzaakt welke uiteindelijk zal leiden tot een explosie. Deze maatregelen zijn dus niets anders dan een aankondiging van het overgaan van de Europese landen tot politiestaten die elke tegenspraak -politiek of intellectueel- tegen het systeem niet dulden en waarin de moslimgemeenschap wordt getiranniseerd onder het voorwendsel van de ‘strijd tegen terreur’.

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland

Hizb ut Tahrir Nederland