TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 21 Moeharram 1442 Nummer: M1441/27
M. 09-09-2020

 Cartoons over de boodschapper! Verbranden Koran! Autoriteiten creëren het klimaat!

Wederom zijn de misselijkmakende spotprenten over onze geliefde Profeet saw door Charlie Hebdo in Frankrijk gepubliceerd. Ook is in diverse Scandinavische landen de Edele Koran publiekelijk ontheiligd door de Koran te verscheurente bespugen en ertegenaan te schoppen. Dit gebeurde met de toestemming van de autoriteiten en onder politiebegeleiding. De Noorse premier verdedigde het recht van de demonstranten om de Koran te ontheiligen en de Franse president Emmanuel Macron stond pal achter de walgelijke spotprenten en zei :Frans zijn betekent het verdedigen van het recht om mensen aan het lachen te maken; de vrijheid om te spotten, te spotten met karikaturen…” 

Het is daarom onjuist om de beledigingen en laster jegens onze Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) en het ontheiligen van de Edele Koran enkel toe te schrijven aan een aantal dwazen, daar dit plaats heeft kunnen vinden met de toestemming en steun van de autoriteiten.  

De autoriteiten konden er namelijk ook voor kiezen om het geen doorgang te laten vinden. Door bijvoorbeeld de orde en veiligheid te bewaren zoals ze dat vaker hebben gedaan. Zo werd bijvoorbeeld in Frankrijk de vertoning van een Oscar genomineerde film, Timboektoe verboden omdat de film terrorisme zou bevorderen en de openbare orde zou verstoren.  

Bovendien konden de autoriteiten ervoor kiezen om het islamofobe klimaat in te dammen, in plaats van het verder te versterken zoals zij dit hebben gedaan met de strijd tegen het antisemitisme. In 2019 werd een wetsvoorstel aangenomen door het Franse parlement om niet enkel het antisemitisme aan te pakken, maar zelfs het “antizionisme”. Volgens het wetsvoorstel staat het antizionisme gelijk aan antisemitisme en staat haat tegen “Israël” gelijk aan haat tegen de gehele Joodse gemeenschap 

Ook konden de autoriteiten ervoor kiezen om het beledigen en kleineren van een groep in de samenleving niet te dulden. Net zoals zij het beledigen van burgemeesters in Frankrijk sinds kort verboden hebben verklaard. Het wordt zelfs gezien als een misdrijf waar een werkstraf van maximaal 280 uur of een boete van maximaal € 7.500 voor staatDaarnaast werd de komiek Dieudonne die de spot dreef met de slogan 'Je suis Charlie' gearresteerd. 

Ze hebben dit niet gedaan omdat het meten met twee maten als het gaat om Islam en de moslimsde norm is geworden. De slogan “vrijheid van meningsuiting” is niets meer dan een leeg omhulsel, een illusie en een stok om de moslims mee te slaan wanneer het hen uitkomt.  

Hiermee hebben de autoriteiten duidelijk een kant gekozen waardoor zij medeverantwoordelijk zijn voor het beledigen en lasteren van de Profeet saw en het ontheiligen van de Edele Koran. En als gevolg de onrust in de samenleving en de  hetze tegen de moslims.  

Eigenhandig hebben zij het liberale gedachtegoed te gronde gericht en failliet verklaard. Het is bankroet en kennelijk verstoten van beschaafde argumenten waardoor men de toevlucht zoekt bij belediging, laster en repressie. 

Alsof dit niet genoeg is riep de Franse president Macron in Libanon, nota bene in een moslimland, tijdens een persconferentie op tot “de vrijheid van godslastering" in Frankrijk en de heruitgave van de cartoons van onze geliefde Profeet saw door Charlie Hebdo. Arrogantie pur sang! 

Helaas zegt dit ook iets over dzwakke en passieve houding van de leiders in de moslimlanden. De sterkste onder hen komt niet verder dan een paar woorden van veroordeling en meer niet. Zelfs de allerminste politieke zet, zoals het uitoefenen van druk door de ambassadeurs van de desbetreffende landen op het matje roepen zit er niet in. Dit staat in schril contrast met de ferme en krachtige reactie van sultan Abdoel Hamid Han II, een van de laatste Khoelafaa van de Ottomaanse Khilafah. 

Ook toen wilden de Fransen een toneelstukgeschreven door Voltaire opvoeren waarin de Profeet saw gelasterd zou wordenToen de leider der gelovigen, Abdoel Hamid Han dit hoorde, riep hij de Franse ambassadeur op het matjeHij liet de Franse gezant eerst een paar uur wachten om vervolgens in oorlogskledij naar buiten te treden. Hij legde zijn zwaard voor de gezant neer en bevahem te vertrekken. De Franse regering begreep de boodschap onmiddellijk en zag af van het toneelstuk. Dezelfde waarschuwing werd afgegeven aan Groot-Brittannië; het antwoord van de Britten was dat de kaartjes waren uitverkocht en dat het verbieden van het stuk een inbreuk zou zijn op de vrijheid van de burgers.

Dus het volgende ondubbelzinnige edict werd uitgevaardigd door de Khalifah: “Ik zal een edict uitvaardigen aan de islamitische Oemmah waarin wordt verklaard dat Groot-Brittannië onze Profeet aanvalt en beledigt. Ik zal de Djihaad verklaren." De Britten toonden op officiële wijze hun excuses aan de Khilafah en stopten het toneelstuk.  

Dit gebeurde tijdens een van de zwakste periodes van de Ottomaanse Khilafah. Desondanks stond de Khilafah het niet toe om passief langs de zijlijn toe te kijken jegens de beledigingen van de Profeet saw. De Khilafah oefende diplomatieke druk uit om ervoor te zorgen dat de heiligheid van de Islam beschermd werd. Dit komt voort uit de hoogwaardige beschaving van Islam; het verbiedt de moslims om anderen (niet-moslims) te beledigen en staat het evenmin toe dat anderen de heiligheden van Islam beledigen.  

In een normale situatie zouden de moslims verenigd zijn onder een leider (khalifah) die hen vertegenwoordigt en optreedt tegen dit soort waanzin. Nu we op dit moment niet een dergelijke leider hebben, dienen we te werken voor zijn terugkeer, zodat er effectief opgetreden kan worden tegen de boze tongen die gericht zijn jegens onze geliefde Profeet saw. 

Maar ondertussen dienen we in diens afwezigheid onze stem luid en duidelijk te laten horen. Als wij niet opkomen voor de eer van onze Profeet saw, wie dan wel? Het opkomen voor onze geliefde Profeet saw is niet alleen een verplichting maar tevens een noodzaak omdat je passief opstellen en zwijgzaam toekijken enkel de vijanden van Islam zal motiveren om door te gaan. 

We dienen daarom massaal op te staan en gebruik te maken van allerhande beschaafde en geoorloofde manieren om duidelijk te maken dat we te allen tijde opkomen voor onze Profeet (saw). Hiermee geven we enerzijds een duidelijk en onmiskenbaar signaal af waar onze grenzen van verdraagzaamheid liggen en anderzijds verstrekken we bewijslast aan Allah swt dat we waardig zijn om in het Hiernamaals buren te zijn van onze geliefde Profeet Mohammed (saw)  

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland  

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

  

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië