TwitterFacebookGoogle+    A+A  A-                                                                                                                                                                                                                        Contact - Links - Persmap      

Menu

Media Bureau 
Nederland

   
H. 9 Sjawaal 1442 Nummer: M1442/44
M. 20-05-2021

 

De oplossing voor Palestina ligt in de handen van de legers van onze Oemma!

 Het agressieve uitzettingsbeleid van de Zionistische bezettingsstaat ten aanzien van Palestijnse gezinnen in de nobele maand Ramadan en de bestorming van de gezegende Al-Aqsa moskee hebben er wederom voor gezorgd dat de Oemma pijnlijk wordt herinnerd aan haar erbarmelijke toestand. Namelijk dat het hart van haar Islamitisch grondgebied bezet wordt door de kwaadaardige Zionistische bezettingsstaat, waar bloed noch eer van de moslims waarde hebben.

 

O Moslims! Palestina is een Islamitische kwestie!

Wereldwijd hebben er massale protesten plaatsgevonden van Indonesië tot aan Marokko om steun te betuigen aan de Moslims in Palestina. Deze uiting van saamhorigheid laat zien dat de nobele Oemma nog steeds dynamisch en levendig is als het gaat om de kwesties van moslims. Zij is één Oemma en haar kwesties zijn één. De bezetting van Palestina is geen lokale kwestie noch een nationale kwestie maar een Islamitische kwestie die ons allen aangaat. Palestina is islamitisch grondgebied en de plek van al-Israa en al-Mi’raadj van de Boodschapper van Allah (saw). Dit maakt het des te meer een plicht op de Moslims wereldwijd om dit gebied met man en macht te beschermen. Het is geen “Palestijnse kwestie” maar een Islamitische kwestie die nauw verbonden is met de eer van de Moslims en hun Islam.

 

O Moslims! Verwerp het nationalisme

De Palestijnse staat evenals de andere natiestaten van de moslims staan symbool voor onze verdeeldheid, zwakheid en vernedering. Het vaandel dat ons verenigde, ons sterk en eervol maakte was de vlag van Islam onder de Khilafah staat, die de moslims sinds de vestiging van Islam in Medina in 622 altijd met eer hebben gedragen. Toen de Khilafah staat in 1924 viel en onze eenheid uiteenviel werden de nationale landgrenzen van de Moslimlanden getekend op de tekentafels van de vijanden van Islam. Het lichaam van de nobele Oemma werd uiteengerukt en verdeeld in meer dan 50 staten. Met pijn en verdriet kijken we toe hoe de marionetten heersers van de moslimlanden verraad op verraad plegen jegens Islam en de moslims en innige relaties onderhouden met de zionistische bezettingsstaat. Waar zijn de heersers gebleven zoals de Ottomaanse Khalifah Abdulhamid Han! Die zelfs een verzoek van de zionistische leider om een deel van Palestina over te kopen niet kon dulden en de befaamde woorden uitsprak: “terwijl ik leef, zou ik liever een zwaard in mijn lichaam spietsen dan Palestina af te scheiden van de islamitische Khilafah”.

 

O Moslims! De oplossing ligt in de handen van de legers van de Oemma!

De oplossing voor deze kwestie is niet een twee-staten oplossing zoals het Westen dit promoot. Ook ligt de oplossing niet bij de internationale gemeenschap, de Westerse koloniale staten, de Verenigde Naties of de Europese Unie. Zij zijn geen van allen een oplossing voor het probleem, integendeel, zij zijn de oorzaak en een onderdeel van het probleem. De oplossing ligt bij Islam en bij een één-staat oplossing – de Khilafah staat – die de moslimlanden wederom zal verenigen en Palestina zal bevrijden door de moslimlegers uit te sturen. De oplossing voor Palestina is een militaire oplossing die ligt in de handen van de legers van deze Oemma. Op hen rust de plicht om hun militaire capaciteit ten dienste te stellen aan de Dien van Allah (swt) en de bezetting van Palestina te beëindigen! Zij dienen zich te haasten om onze broeders en zusters, kinderen en ouderen te hulp te schieten en hen te bevrijden uit de klauwen van de Zionistische bezettingsstaat.

 

9 sjawaal 1442                                                                                                        

20 mei 2021

Hizb ut Tahrir Nederland

 

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0031 (0) 611 860 521

Media Bureau Hizb ut Tahrir Nederland
Hizb ut Tahrir Nederland: www.hizb-ut-tahrir.nl Media Bureau Hizb Tahrir: www.hizb-ut-tahrir.info

 

Algemeen

Amerika, Europa & Australië

Midden-Oosten & Noord Afrika

Azië